TKD Kolektiv Bosna ponovo na tronu najboljih

TKD KOLEKTIV BOSNA RUDAR PONOVO NA TRONU NAJBOLJIH

 VICEPRVAK FEDERACIJE BIH I PRVAK MEDJUNARODNOG TAKMICENJA U TAEKWONDOU!

Dana (nedjelja) 21.04.2024. godine, JU KSC “Mladost”  u Gradu Visoko održano je Prvenstvo Federacije u taekwondou i Međunarodno takmičenje Bosna Rudar Open 2024”.

Učešće je uzelo 695 takmičara iz 40 klubova, iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Naši Tim Bosna Rudar je nastupio sa 170 takmičara u svim kategorijama.

Borbe za plasmane počele su u 09.30 h, a svečano otvaranje prvenstva počelo je u 13.00h. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik g-din Mirza Ganić, a takmičarima su se obratili i načelnik Općine Kakanj g-din Bajtarević Mirnes i predsjednik TKD saveza BiH i FBiH g-din Šarić Samir.

U ukupnom plasmanu sa najviše bodova naš TKD Kolektiv Bosna zasluženo je osvojio prvo mjesto.

Drugo mjesto je zauzela ekipa TKD Alfa Vogošća, dok je treće mjesto pripalo ekipi TKD Donat iz Zadra (Hrvatska).

Na Federalnom prvenstvu u taekwondou u ukupnom plasmanu TKD Bosna Rudar zauzeo je visoko 2. mjesto.

Kadeti i junior na federalnom ekipni prvaci.

Zvanično drugi klub u državi po rezultatima,pored osvajanje titule vice prvaka na državnom prvnstvu, sada potvrdili i na federalnom prvenstvu.

Naš tim predvodili su treneri Kerim Ahmedspahić,Adnan Kozlo,Sajra Kajević sa asistentima koji su odradili profesionalno svoj posao.

Zahvaljujemo se svim pokroviteljima, sponzorima i svima koji su podržali ovaj sportski i borilački spektakl u Gradu Visoko.

Takođe, zahalaTaekwondo savezu FBiH i čelnicima Taekwondo Saveza BiH, koji su podržali i propratili takmičenja.

Čestitke svim takmičarima, a posebno našim takmičarima koji su i ovaj put potvrdili dobre rezultate i nastavak dobre forme pred naredna takmičenja.

VAŠ TAEKOWNDO KOLEKTIV BOSNA RUDAR

S poštovanjem,

Edin Kajević Kaja.