Sead Sirčo nije zaslužilo suspenziju i šta će predsjednik Uprave u svlačionici među igračima

Na društvenim mrežama ( lokanim medijima, valjda tema nije interesantna), možemo vidjeti da je predsjedink Upravnog odbora Kluba, izvjesni Irhad Avdagić suspendovao igrača i trenera Seada Sirču.

Svi koji poznaju Seada će se složiti da se radi o izuzetno kulturnom i vrijednom momku koji je izuzetan profesionalac.

Irhad Avdagić se uživio u funkciju i pobrkao nadležnosti, a ceh će platiti jedan ili možda jedini IGRAČ u pravom smislu te riječi kojeg klub trenutno ima.

Link: RK Bosna Visoko Ekoenrgija: Suspenzija Seada Sirče

Istine radi, donosimo odgovor Seada Sirče sa društvenih mreža.

“…A nisam nasrnuo na njega, niti bih ali jesam mu u svlačionici poslije utakmice rekao otprilike ovo što sam mu i poslije napisao… da njih treba biti sram i stid jer su sve prepustili na nas. Rekao sam mu i da mi ne trebaju pare, samo da mi daju ispisnicu da idem… a da sam znao da će mi ovako biti sa njima ne bih napuštao što sam imao u Češkoj. Samo eto tad mi bi da se vratim kući, misleći da će mi doći na približno isto. Veliki korak unazad za mene, opet škola za ubuduće.!

FB: Sead Sirco

Poštovani predsjedniče, nadam se da ste dobro.

Ako nije problem, volio bih sjesti sa Vama i popričati oko nekih stvari da vidim u kojem smjeru ići. Bez nekih tajni, imam ponude da idem u Češku, Sloveniju i ponude po BiH. U klubu u evo proteklih 6-7 mjeseci sam nazadovao, a zaista se trudim i radim maksimalno što mogu, što kao igrač, što kao trener djeci.

Želim korektno sa Vama da sjednem i porazgovaram, jer s ovakvim odnosom kluba spram igrača na kakav sam naišao sam razočaran. Od toga da sam bio nepravedno kažnjavan, do toga da je postojala apsolutna nebriga i prije i nakon povrede, potom nesuglasica, nesporazuma i brojnih ostalih sitnica želim sa Vama iskreno sjesti i da vidim u kojem smjeru da idem pošto se radi o mojoj budućnosti.

Da mi nije posla u Vemi ja bih odavno već napustio… Ovako sve nešto odgađam, nadam se biće bolje i očekujem neki normalan odnos, međutim ne nailazim na bilo kakve pozitivne iskorake.

Raskinuo sam ugovor u Češkoj, očekivajući da ćete napravit neku lijepu priču, međutim pokajao sam se i napravio sam veliku grešku povratkom u klub.

Iskreno se nadam da ćete biti korektni i sjesti da popričamo ljudski i da nađemo najbolju moguću soluciju i za klub i za mene. Ja kao neko ko je završio pravni fakultet u Sarajevu, studirao i igrao vani u tri države, odigrao veliki broj utakmica i trenirao toliki broj djece u klubu sebi više ne namjeravam vrijeđati svoju inteligenciju, ukoliko klub nije u stanju ispoštovati nešto ranije dogovoreno. A o uzrocima i posljedicama svega ću rado sjest i porazgovarat sa Vama.

Pozdrav, Sead Sirčo

Društvene mreže