Taekwondo klub “Crni Labudovi”: Otvoreni kup BiH

4 KADETA TAEKWONDO KLUBA “CRNI LABUDOVI” VISOKO OSVOJILI 2.MJESTO U KADETSKOJ KONKURENCIJI I NASTAVILI S DOBRIM REZULTATIMA

Jučer (25.5.2024.) u Zenici održan je Otvoreni kup BiH u olimpijskom taekwondou na kojem je nastupilo 257 takmičara iz 39 klubova i 3 države.

Naš klub je nastupio sa svojih 10 takmičara i to 9 u borbama i 1 u formama i osvojio 9 medalja:5 zlatnih, 3 bronzane i 1 srebrenu.

Danas su na pobjedničkom postolju završili: Samir Mujidagić, Eldar Bešlagić, Harun Abazović i Hamza Abazović koji su ujedinili tri titule:državni i federalni prvaci i prvaci kupa BiH I Alden Bešlagić koje se ove godine može pohvaliti titulom prvaka države i kupa BiH i titulom viceprvaka Federacije BiH.

Srebrenu medalju je osvojila Amina Kosovac u formama i pokazala fantastičan napredak u odnosu na prethodne turnire. I bronzane medalje su osvojili: Amna Zerdo kojoj je ovo prva godina u mlađim kadetima i možemo biti prezadovoljni njenim nastupima Arslan Zukić sa jednom pobjedom i fantastično odrađenom polufinalu protiv favorita te kategorije. I Ady Huseinović koji je pružio više nego dobru borbu u većoj kategoriji ali nažalost splet okolnosti nam nije dozvolio da prođemo u finale. Nažalost bez medalje je ostao Denial Mimić iako je pružio odličnu borbu. Kadeti našeg kluba su zauzeli drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji i tako nastavili dobar niz:viceprvaci države, federacije i Kupa BiH. Također moramo napomenuti da smo zauzeli 8.mjesto u ukupnom plasmanu sa samo 9 takmičara i to nam je pokazatelj da su naši borci danas bili fantastični.

Sve u svemu dobar nastup i ispit za naše Labudove pred Evropsko klupsko prvenstvo koje će se održati u Tirani  od 13.-16.6.2024.god. Sljedeće sedmice nastupamo na tradicionalnom turniru Fojnica Open a odmah nakon toga održavamo klupsko polaganje. Ekipu danas predvodili Senad Husejnović i Rijad Ahmić uz pomoć naše asistentice Nedžme Alihodžić.

Vaš Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko