Skandalozno: Juniori NK Bosna fizički napadnuti na utakmici u Foči (Video)

SKANDALOZNO

Prekinuta utakmica u Foči. Napadnuti juniori NK Bosna.

Kod rezultata 4:6 za NK Bosna protiv domaće FK Sutjeska gledaoci utrčali u teren i napali naše igrače.

Igrač NK Bosna Ibrahim Osmanović završio u bolnici. Policija vrši uviđaj i traga za napadačem.

NK Bosna Visoko

Kako nam je javio predstavnik našeg kluba Edin Muzaferija koji se nalazi sa juniorima i kadetima u Foči nakon obavljenih pregleda Ibrahim Osmanović je na putu u Policijsku stanicu gdje će dati izjavu. Potpredsjednik kluba Adnan Jašarspahić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić razgovarali su sa našim igračem.

– Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pretraga. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osjetio udarce i izgubio svijest. Uz sve to od siline udarce ovog očito psihički poremećenog čovjeka koji je nasrnuo na dijete slomljen mu je i jedan zub – rekao nam je Jašarspahić.

– Čim sam vidio informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro osjeća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim sretan put do Visokog – izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.

NK Bosna se zahvaljuje osoblju bolnice u Foči na vrlo korektnom i profesionalnom odnosu koji su sve učinili da se pruži sva potrebna pomoć našem igraču. Također se zahvaljujemo osoblju Centra za socijalni rad za maloljetnike kao i policijskim inspektorima na profesionalnom odnosu.

NK Bosna Visoko

Osoba koja je napala juniore NK Bosna u Foči