Dobar nastup Kemala i Harisa Nurudinovića na startu kvalifikacija za U-23 reprezentaciju BiH

Protekli vikend u Bosanskoj Gradišci održan je prvi ciklus pojedinačnig takmičenja za kuglaše do 23 godine – od planirana četiri ove vrste – gdje pobjednici ulaze u uži izbor za reprezentaciju BiH koja će sljedeće godine nastupati na svjetskom takmičenju u ovoj uzrasnoj kategoriji čiji je domaćin Brno, Češka Republika.
U konkurenciji 12 pozvanih takmičara kuglaša iz cijele BiH, kao predstavnici KK Bosna Visoko učešće su uzeli aktuelni kadetski i juniorski prvak BiH, braća Kemal i Haris Nurudinović, koji su u prvom krugu zabilježili plasman među prvih pet. Haris Nurudinović je u ukupnom poretku bio treći, a Kemal Nurudinović petoplasirani.
U slučaju da Nurudinovići ponove isti nastup u naredna četiri ciklusa pripremnih takmičenja i ostvare dobar plasman postoji velika šansa da budu dio reprezentacije BiH, koja će na takmičenju naredne godine u Češkoj igrati s ukupno 8 igrača, po sistemu 6+2.
Inače, do prve prozivke nakon obnove kuglane, oba pomenuta kuglaša će se kao i kompletna ekipa pripremati u Visokom na montažnoj plastičnoj podlozi što bi uz kvalitetnije uslove značilo da će isti dvojac bez sumnje ponoviti dobre nastupe i tako steći reprezentativnu normu.
Sama ceremonija otvorenja obnovljene kuglane u KSC Mladost planirana je početkom januara 2014.

Visoko.ba

Komentariši