E. Sirčo: Čelik je glavni kandidat za prvaka BiH

Enes Sirčo golman Čelika je na početku ove sezone došao u Zenicu, i zajedno sa ostatkom ekipe ima ambicije da postane prvak države…

Sirčo je karijeru počeo u visočkoj Bosni koju je napusti nakon ispadanja Bosne iz Premijer lige, a u Čeliku zajedno sa iskusnim Draganom Starčevićem čini da što manje lopti završi u mreži Zeničana.

SC: Kako si se prilagodio u Čeliku?

“Još sam mlad i RK Čelik je moj prvi klub za koji igram kao tzv „stranac“. Na samom početku nije bilo lako naviknuti se na novu sredinu tako da mi je trebalo malo vremena da se adaptiram. Sada je to već drugačije jer odlično sam prihvaćen i atmosfera među igračima je više nego dobra.”

SC: Kako si zadovoljan polusezonom?

Samo stanje na tabeli to pokazuje, jer sa ovakvim učinkom kojeg smo mi imali za jednu polusezonu mora se biti zadovoljan. Što se tiče mene i mog učinka prema klupskoj statistici koju sam dobio za ovu polusezonu imao sam 63 odbrane što i nije loše za vrijeme provedeno na terenu. Nadam se da će druga polusezona biti još bolja i da ću nastaviti pružati dobre partije.

SC: Kako će se riješiti kriza u kojoj je Čelik, da li se može prevazići? Može li Čelik do titule?

Kriza nije samo u RK Čelik nego kriza je zahvatila kompletan bh rukomet tako da samo uz pomoć privrednika koji danas sve slabije učestvuju u sportu klubovi mogu normalno funkcionisati. U Zenici bi to trebalo biti najmanji problem jer Zenica je veliki grad i grad koji ima veliki broj uspješnih privrednika tako da uz njihov doprinos RK Čelik na čelu sa predsjednikom Panetom Škrbićem koji se svim silama bori da to bude kako treba kriza se moze prebroditi i titula može doći u Zenicu. Ako se uspije prebroditi kriza, u što vjerujem da hoće, s ovim igračkim kadrom Čelik će sigurno biti glavni konkurent za osvajanje titule.

SC: Kakva je tvoja saradnja sa Draganom Starčevićem?

Dragan je kao prvo dobar čovjek i drago mi je da poziciju dijelim sa jednim iskusnim golmanom uz kojeg nastojim da još više naučim neke stvari koje su mi potrebne za daljim napredovanjem i naravno ja sam mu zdrava konkurencija tako da kada njega ne ide ja branim i obrnuto.

SCsport, Jasmin Tajić

Komentariši