Lončar: Malo nam je falilo, ali pokazali smo da možemo

Prošlog vikenda u danskom gradu Skaerbaeku kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je igrala kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj ove godine…

Nažalost naši kadeti nisu imali sreće i nakon pobjede nad Bugarskom, tijesno su poraženi od Francuske i Danske. Vladan Lončar lijevi bek naše reprezentacije, je uz Hrstića i Šešića bio najefikasniji i najbolji naš igrač u tri odigrana meča, a svim našim kadetima treba odati priznanje za veliku borbu i zalaganje. On je za Sport Centar prenio utiske koje nosi iz kvalifikacijskih mečeva:

“Falilo nam je malo sreće. Prvu utakmicu sa Bugarima smo mogli dobiti i sa većom razlikom, ali nam je to bila prva utakmica i nismo bili najbolji, trebalo je da se malo prilagodimo. U preostale dvije utakmice presudila je šira klupa Francuza i Danaca. Francuzi su ako ne najbolja onda u TOP 3 kadetskih reprezentacija u Europi. Protiv ove dvije reprezentacije smo držali egal do zadnjih deset minuta ali presudila je kako sam rekao njihova šira klupa i par sudijskih odluka na našu štetu.” – počeo je Lončar.

“Nismo nezadovoljni, pokazali smo da smo odlična ekipa i da smo bili u bilo kojoj drugoj grupi sigurno bismo se kvalifikovali u Poljsku. Drago nam je što smo svima koji su nas kritikovali u našoj zemlji pokazali da možemo i da imamo znanja, dali smo sve od sebe i moram da ponovim da nam je falilo sreće.”- rekao je Lončar, te dodao:

“U ime cijele ekipe se zahvaljujem navijačima koji su nas u velikom broju podržali u Danskoj, neki su čak putovali i po osam sati da bi došli da nas gledaju. Nevjerovatan je osjećaj kada vas tako sjajni navijači bodre.”

SCsport, Jasmin Tajić

Komentariši