AFAN BUKVA – SPORTSKA NADA OPĆINE VISOKO ZA 2013. GODINU

Afan Bukva (KARATE KLUB “VISOKO“ VISOKO) rođen je 16. oktobra 2000. godine u Sarajevu. Pohađa Osnovnu školu “Kulin Ban“ Visoko, učenik 8. razreda i odličan je učenik.

Od 2005. godine član je Karate kluba “Visoko“ Visoko. Od 2012. godine je majstor karatea i nosilac crnog pojasa 1 DAN. Ovo zvanje je stekao pred komisijom u Mostaru u decembru 2012. godine. Do sada je osvojio veliki broj nagrada a najdraže su mu osvojene u rodnom gradu. Kao član reprezentacije BiH u tradicionalnom karateu učestvovao je na takmičenjima u Beogradu (Srbija), Spala (Poljska), Prag (Češka) te Tolmin (Slovenija).

Najbolji rezultati u 2013. godini su Internacionalni turnir – Tolmin Slovenija-3. mjesto Ko-Go Kumite, Visoko BiH 1. mjesto Ko-Go Kumite (borbe), Zenica BiH 2. mjesto Ko-Go Kumite (borbe), Prag Češka Republika (Svjetsko prvenstvo) 3. mjesto Ko-Go (borbe) i plasman od 4-8 mjesta Jiyu ippon borbe, mlađi kadeti.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko 2013.“, Afan Bukva je dobio priznanje sportska nada.

vipromo.ba

Komentariši