Fikret Hurem novi šef struke, pojačanja M.Hurem, Duraković i Bašić

Okupljanjem u novim (starim) klupskim prostorijama, počele su pripreme rukometaša Bosne za drugi dio sezone u Premijer ligi. Prvi dio je bio prilično turbulentan, sa usponima i padovima što se rezultata tiče i to je bilo i za očekivati od mlade ekipe Bosne. Kraj prvog dijela je donio turbulencije i kada je Upravni odbor u pitanju, ali se sve na kraju riješilo unutar same Uprave, bez sazivanja Skupštine, tako da je na današnjoj priozivci prvi riječ imao novi predsjednik UO, Edin Bukva:

– Maksimalno smo radili u toku ove zimske pauze, kako bi u što boljoj situaciji dočekali početak priprema. Finansijska situacija je vrlo teška i ona nam sve diktira, pa ću opet zamoliti sve one koji imaju mogućnosti da pomognu što boljem radu kluba. Napravili smo tu „rokadu“ unutrar UO nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Alije Bojčića, malo osvježili Upravu i krenuli u pojačavanja, kako stručnog štaba, tako i igračkog kadra. U stručnom štabu smo napravili određene izmjene i kao šefa struke izabrali Fikreta Hurema, nekadašnjeg igrača Bosne, a s njim će u stručnom štabu raditi dosadašnji trener Faruk Vražić. Tu će biti i Kenan Ahić kao svojevrsna spona između mladih selekcija i prve ekipe i takođe će biti dio stručnog štaba, dok smo u cilju poboljšanja rada mlađih selekcija za koordinatora imenovali Mirzu Handžića, s kojim će raditi i Almedin Babić. Kada je igrački kadar u pitanju, učinili smo maksimalne napore da se što bolje pojačamo, razgovarali smo intenzivno sa sedam-osam igrača, a na kraju smo uspjeli angažovati trojicu. To su Kenan Duraković, Mirza Hurem i Nermin Bašić, koji je trenutno nažalost povrijeđen i još nije sigurno koliko će moći pomoći. Što se tiče ostalih, prije svih Tarika Vranca, bili smo na pragu dogovora, a onda je on pronašao inozemni angažman i to je propalo. Bilo je tu još igrača poput, Dedajića, Halilkovića i Čičkušića iz sarajevske Bosne koja se raspada, ali oni su izabrali druge sredine, rekao je Edin Bukva.

Dosadašnji trener Faruk Vražić smatra da je prvi dio sezone uz sve probleme bio još i dobar, te da slijedi veliki posao u drugom dijelu sezone:

– Mi smo se na terenu maksimalno trudili i dali sve od sebe, iako smo i u toku prvog dijela ostajali bez važnih igrača. Sada smo dobili neke nove kao pojačanja i nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj. Moramo se maksimalno spremiti i to posebno za sami početak kada nas čekaju dva važna gostovanja kod izravnih konkurenata. Ne mogu reći da li smo puno jači nego u prvom dijelu, ali smo barem iskusniji i to bi trebali iskoristiti. Svi ćemo u stručnom štabu biti podređeni opstanku i nadam se najboljem, rekao je Faruk Vražić

Novi šef stručnog štaba Fikret Hurem, nije puno govorio o onome što je bilo, jer nije bio tu, ali kaže da je sve pratio i da zna s čime raspolaže i kakav posao ga čeka:

– Ne mogu reći da sam baš presretan pristao na dogovor da kao šef struke preuzmem Bosnu u ovako teškoj situaciji, ali mi je svakako čast da mi je to ponuđeno. Neće biti nimalo lako, ali tu smo da radimo i pripremamo se najbolje što možemo. Nismo još uvijek potpuno utanačili plan priprema, pa ne bih sada o tome, ali finansijska situacija nam nalaže rad u Visokom i imamo dovoljno vremena, tako da ćemo se tempirati da do početka budemo maksimalno spremni. Imamo sada tu neke iskusnije igrače, koji će se vjerujem dobro uklopiti i zajedno sa ovim mlađim, ostvariti cilj, rekao je Fikret Hurem

Na kraju se predstavio i Kenan Duraković, jedno od zimskih pojačanja Bosne:

– Imam 22 godine, igram na pozicijama srednjeg i lijevog vanjskog, ponikao sam u Kaknju, a igrao sam još i u sarajevskoj Bosni, te u Kataru. Drago mi je da sam sada u Visokom i učinit ću sve da pomognem ovoj mladoj ekipi da izbori opstanak, rekao je Kenan Duraković.

Tako je proteklo prvo okupljanje rukometaša Bosne, nakon čega je uslijedio i prvi trening. Kao i obično posljednjih godina, situacija je teška, sudbina neizvjesna, ali se nadamo najboljem i vjerujemo novom predsjedniku, novom stručnom štabu, pojačanjima i mladom timu Bosne, da mogu izboriti opstanak, što je i jedini cilj za drugi dio sezone.

Visoko.co.ba