Edhem Sirćo: Našim rukometašima se ispunila želja, protiv Irana na sigurnu pobjedu

Edhem Sirćo, proslavljeni bh. rukometaš i bivši reprezentativac, uvjeren je u pobjedu izabranika Dragana Markovića koji će danas debitovati na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru u utakmici protiv Irana.
Sirćo je u samom vrhu bh. rukometa kada su u pitanju nastupi i golovi za državni dres. Kako kaže, na ovaj trenutak svi ljubitelji rukometa čekali su više od dva desetljeća.
“Ovo je veliki uspjeh i želja svakog sportaša je da zaigra na jednom velikom takmičenju. Našim momcima se ta želja ispunila i ja se nadam da će danas upisati sigurnu pobjedu bez puno trošenja energije, da bi bili spremni za prava iskušenja koja ih očekuju u nastavku prvenstva”, kaže Sirćo za Klix.ba.
Sjetio se reprezentacije 1993. godine, koja je nastupila na Mediteranskim igrama.
“Uvijek smo imali dobre igrače i selektore. Jednostavno, nisu nam se poklapale kockice, nismo imali sreće niti sudijske podrške”, kaže Sirćo.
Dodaje da je sinoć gledao susret Katara i Brazila i da više nema autsajdera na Svjetskom prvenstvu.
“Ni protiv jedne reprezentacije se ne mogu unaprijed upisati bodovi i svaka utakmica će biti teška. Idealno bi bilo da pobijedimo prve dvije utakmice i da u naredne tri uđemo rasterećeni. Ali, ponavljam, bit će teško”, dodaje naš sagovornik koji je u državnom dresu nastupio više od 90 puta i postigao više od 300 golova.

klix.ba