EURO GOLOVI I MAJSTORIJE ŠF “VISPORT”

Škola fudbala „VISPORT“ ni nakon šesnaest odigranih kola Omladinske lige ZDK, ne zna za poraz. Sa razlogom smo najavljivali da će ekipa Rudara iz Zenice biti neugodan protivnik, ali su mali sportski genijalci odigrali odlične partije.

Predpioniri su opet pregazili protivnika sa tri gola u mreži. Nisu primili niti jedan. Golman Anis Semić je poput hobotnice zaustavljao sve lopte koje su upućene prema golu.

Nezaustavljivi Ejub Semić ponovo je dva puta tresao protivničku mrežu. Postizanje više pogodaka mu je prešlo u naviku. Ernad Husić je pored odlične partije i asistencija zabio i gol, tako da su vršnjaci za Zenicu ispraćeni sa tri gola. Golgeteri Ejub i Ernad su imali odličnu saradnju sa ostatkom ekipe u kojoj su briljirali Kerim Babić te Enver i Eldar Hasandić.

Pioniri su bez obzira na odličnu pariju i veliki broj šansi remizirali 2:2 sa itekako kvalitetnim gostima koji se nisu štedjeli niti jednog momenta.

„VISPORT“ specijaliteti su euro golovi, pa se Harun Goralija potrudio da se ustaljena navika ne prekida. Fantastičan gol i svi preduslovi da ako nastavi sa ovakvim igrama, ima blistavu karijeru. Rusmir Hajlovac se također upisao u strijelce.

Već u subotu, „VISPORT“ se vraća u Zenicu. Da li će imati sreće sa „FORTUNOM“, ostaje da sačekamo i prizovemo novu golijadu i majstorije visočke male raje.

vipromo.ba