Medžlis IZ Visoko: Srhinje pobjednik Mektebske lige u Visokom

Mektebska liga u Visokom je postala tradicionalno sportsko druženje oko 500 učenika mektebske nastave iz svih džemata Medžlisa Islamske zajednice Visoko. U mjesecu aprilu 2015. godine je uspješno realizirano šest kvalifikacionih turnira u malom nogometu gdje su učestvovale 34 ekipe iz mekteba sa ovog podrućja.

Finalni turnir je bio poseban doživljaj učesnicima i ljubiteljima fudbala. Održan je u nedjelju 03. maja 2015. godine na stadionu u Prijekom – Visoko.
Učestvovalo je 6 prvoplasiranih ekipa sa prethodnih kvalifikacionih turnira, ekipe iz mekteba: Kalići, Mulići, Srhinje, Tabhana-Novo Brdo, Buci i Seoča.

U utakmici za treće mjesto ekipa Tabhana-Novo Brdo je pobijedila Muliće rezultatom 4:2. U finalnoj utakmici rezultatom 5:1 ekipa Srhinja je pobijedila ekipu Buci.
Konačni poredak Mektebske lige je: Srhinje prvo mjesto, muallim Amir ef. Tokmo, drugo mjesto Buci, muallim Ermin ef Ahmić i treće mjesto Tabhana-Novo Brdo, muallim Asim ef Muslija.
Najbolji strijelac finalnog turnira je Javoraš Jasmin iz ekipe Srhinje sa sedam postignutih golova.
Na kraju je priređena dodjela pehara za prve tri ekipe, dresova za najbolje, fudbala za najboljeg strijelca, te diploma za sve učesnike. Nagrade je uručio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko prof Ibrahim ef. Hadžić i muallimi ekipa.
Učesnici turnira pored sportskih kvaliteta su redovni i vrijedni učenici svojih mekteba što je dodatno doprinijelo njihovom lijepom druženju. Osim takmičara i drugih učenika mekteba turnirima su prisustvovali njihovi muallimi, roditelji i članovi džematskih odbora koji su pomogli da se uspješno realiziraju svi susreti.

Za MIZ Visoko: Fahrudin Bećirović