Bh. juniorke okupile se u Visokom

Bh. juniorke okupile se u Visokom – Djana: Autsajderi smo, ali želimo ostaviti dobar utisak

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u petak u Visokom, gdje se priprema za put u Srbiju.

(Oslobođenje)

Naše rukometašice će narednog vikenda u Vrnjačkoj Banji igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Danskoj, a protivnici će nam biti Srbija, Portugal i Holandija.

Odličan pristup

Selektor Nermin Djana smatra da je najbitnije da su ženske selekcije u našem rukometu počele sa radom, ali ističe i zadovoljstvo pristupom i zalaganjem njegovih izabranica.

– Hvala vam što nas pratite. U ovom trenutku najbitnija je podrška za ove djevojke. Sretan sam što se okupili u ovom predivnom ambijentu u Visokom. Imamo odlične uslove i vjerujem da ćemo se u ovih sedam dana dobro pripremiti za ono što nas očekuje u kvalifikacijama. Djevojke odlično prihvataju zadatke i na sjajan način odgovaraju na njih. Na prošlom okupljanju u Hadžićima nedostajalo je fizičke spreme, ali ovaj put su došle nakon nekoliko odigranih kola u prvenstvima i mnogo su spremnije, govori Djana, koji priznaje da je naša reprezentacija autsajder u kvalifikacijama, ali…

– Pa jasno je svima da smo autsajderi, ali nećemo se unaprijed predati. Želimo na najbolji način da se predstavimo. Ovo je povratak ženskog bh. reprezentativnog rukometa na evropsku i svjetsku scenu, a naša želja je da ostavimo što bolji utisak, te da ova generacija bude okosnica A selekcije, koja će naredne godine nastupati u kvalifikacijama, govori Djana i nastavlja:

– Grupa nije nimalo lagana, jer su Srbija, Portugal i Holandija reprezentacije koje rade u kontinuitetu i koje su redovne učesnice velikih takmičenja, ali i samih kvalifikacija, tako da nam neće biti lako igrati. No, ponavljam, ne idemo da se predamo, niti da se obrukamo, već da pokažemo da vrijedimo.

Drugo okupljanje

Edina Demić, mlada rukometašica ŽRK Lokomotiva iz Mostara, ističe da su djevojke sretne što se reprezentacija okupila, te obećava da će one na najbolji način predstaviti našu zemlju.

– Drago nam je da smo u pogonu. Očekujem da ćemo se dobro spremiti i da ćemo u kvalifikacijama pokazati šta znamo. Igramo sa reprezentacijama koje dugo nastupaju u istom sastavu, a nama je ovo drugo okupljanje, tako da nam neće biti lako. Svjesni smo da smo u podređenom položaju, ali želimo na najbolji način predstaviti našu domovinu, kazala je Demić.