TKD „Bosna“ i dalje na tronu uspješnih – 21 državni prvak BiH

SAOPĆENJE ZA JAVNOST
TKD „Bosna“ i dalje na tronu uspješnih – 21 državni prvak BiH

U subotu, 12. marta, u organizaciji Taekwondo kluba Jopa iz Bijeljine, a pod pokroviteljstvom Taekwondo Saveza BiH, u Sportskoj dvorani bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić“ održano je državno prvenstvo u borbama i tehnici (pomse) za sve uzraste.
Na Taekwondo prvenstvu BiH sudjelovalo je preko 400 takmičara, a na prvenstvu je učestvovalo preko 400 takmičara među kojima je, sa 41 takmičarem, učešče zauzeo i Taekwondo kolektiv (TKD) “Bosna” Visoko na čelu sa trenerom Edinom Kajevićem.
TKD “Bosna” je u borbama za 2016. godinu dobio deset državnih prvaka, dok je u pomsama od 13 takmičara osvojeno 11 zlatnih medalja.
U pojedinačnoj konkurenciji za najboljeg juniora i juniorku prvenstva proglašeni su Kerim Ahmedspahić i Anesa Pulo.
Za najuspješnijeg takmičara u muškoj konkurenciji u pomsama proglašen je Adin Šahić, a u ženskoj konkurenciji Hana Jahić. U prejakoj konkurenciji, u ukupnom plasmanu TKD “Bosna” je u pomsama osvojio titulu prvaka BiH, a u borbama drugo mjesto, tako da je za 2016. godinu kolektiv “Bosna” osvojio četiri pehara za ekipne plasmane.
Na Taekwondo prvenstvu BiH u Bijeljini kolektiv “Bosna” je nastavio tradiciju “žetve medalja”, ukupno 21 takmičar je postao državni prvak Bosne i Hercegovine (10 u borbama 11 u pomsama), tako da i nakon ovog prvenstva, takmičari trenera Kajevića i dalje ostaju na tronu uspješnih.
Predstoji međunarodno takmičenje “Bosna Open” koje će se održati u Visokom, u subotu 26. marta.

TKD “Bosna” Visoko.