Visočki rukometni kadeti u reprezentaciji BiH: Haris Buljina na spisku, iznenađenje nepozivanje Seada Sirče

Selektor kadetske rukometne reprezentacije BiH Zdenko Grbavac objavio je spisak igrača na koje računa za kontrolno okupljanje od 18. do 20. marta u Maglaju. Grbavac se odlučio da ne poziva igrače iz inostranstva, kao i one iz Izviđača, gdje je on trener, ali oni će biti na narednom okupljanju početkom aprila.

“Kvalitet igrača koje treniram poznajem odlično. Ovo će sada biti kontrolno okupljanje. Imat ćemo četiri treninga i želimo da vidimo čime raspolažemo. Sigurno je da neće svi igrači koji dođu na ovo okupljanje biti i na narednom spisku, ali vjerujem da ćemo odabrati najbolje. ” – kazao je Grbavac za SC.

Na spisku se nalazi 30 imena: Maid Džanbegović, Jasmin Avdić, Ante Grbavac, Adin Karanović, Adi Pašalić, Ismar Tahirović, Tarik Mujičić, Aldin Imširović, Selmin Zahirović, Belmin Nadarević, Rajko Maričić, Danijel Jurić, Danijel Bižić, Zlatko Kreso, Edon Totaj, Almedin Hukić, Mislav Grgić, Luka Telen, Bojan Marković, Kemal Hamzić, Tarik Karabegović, Kenan Pecikoza, Stefan Stančić, Ibrahim Haseljić, Tomo Pervan, Arsenije Bubić, David Prestaš, Andrej Miljuš, Emir Bajraktarević, Haris Buljina.

A prema kuloarima iz visočkog rukometnog svijeta saznajemo da se na ovom spisku trebao naći i Sead Sirčo, te su još uvijek nepoznati razlozi zašto ovaj sjajni, mladi igrač nije pozvan na okupljanje reprezentacije. Iako je u proteklom dijelu sezone ovaj mladi rukometaš, igrajući i u rukometnoj Premijer ligi BiH za Bosnu Centrotrans, pokazao zavidne sposobnosti na terenu njegovo ime se nije našlo na spisku kadetske reprezentacije, mada mnogi rukometni stručnjaci iz Visokog smatraju da je to zaslužio.

Ipak, kako je rekao i selektor Grbavac, ovo je tek kontrolno okupljanje, te nije isključeno da mladi Sirčo u narednom krugu bude pozvan u kadetsku rukometnu reprezentaciju BiH.

visoko.co.ba