Adnan Hodžić se vraća u NK Bosna?

Kao što je već najavljeno, ekipa Mladosti će u zimskom prelaznom roku pretrpjeti određene promjene u igračkom kadru. Šef stručnog štaba Husref Musemić u dogovoru s čelnicima kluba otpisao je četvoricu igrača, koji u prvom dijelu sezone nisu imali veću minutažu. Riječ je o 22-godišnjem odbrambenom igraču Lazaru Kalajanoviću, koji je u prvom dijelu sezone zabilježio samo jedan nastup, te mladom Dženisu Šumanu(19), koji jedini nije zabilježio nijedan nastup u prvom dijelu sezone.

Pored njih dvojice nove klubove mogu tražiti 29-godišnji veznjak Darko Bošković, koji je u polusezoni zabilježio 10 nastupa, te 26- godišnji napadač Nemanja Asanović, koji je u osam nastupa uspio dva puta da se upiše u listu strijelaca u Premijer ligi.

Osim pomenute četvorice, još dva igrača su tražila da napuste redove Mladost. Riječ je dvadesetšestogodišnjim veznjacima Aldinu Šišiću i Adnanu Hodžiću – Zameru, koji imaju želju da se vrate u svoje matične klubove Čelik, odnosno visočku Bosnu. O njihovom odlasku konačnu odluku donijet će predsjednik Mensur Mušija, što će biti ozvanečeno prije prijelaznog roka.

Kada su u pitanju pojačanja, trener Musemić je još ranije istakao da mu nedostaje golgeter ala Haris Dilaver, koji je ljetos otišao u Grčku.

-Bit će teško dovesti kvalitetnog napadača jer većina je vezana ugovorom i sad ne možemo reći ko bi to mogao biti. U svakom slučaju, pokušat ćemo dovesti još dva igrača jer moramo pojačati konkurenciju u svim linijama i nastavak prvenstva dočekavti jači i kvalitetniji, istakao je trener Musemić.

Što se tiče priprema, prozivka je zakazana za 13.januar, a već je perfektuiran desetodnevni boravak u Makarskoj. Planiran je i odlazak početkom februara u Antaliju (Turska), gdje su nogometaši Mladost prošle zime finiširali pripreme za nastavak prvenstva.

M.Komšo/KakanjLive