Nermin Šabić pozvan na okupljanje i pripreme Mininogometne reprezentacije BiH

Naš sugrađanin, Nermin Šabić, pozvan je na okupljanje i pripreme Mininogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati u Češkoj 2017.

Nermin Šabić je rođen 16.04.1990. godine u Visokom, a prve nogometne korake je napravio sa jednom od legendi našeg grada i NK Bosna Visoko, Seadom Vranićem, treniravši u Školi nogometa Gračanica. Zatim je prošao Omladinske selekcije NK Bosna Visoko, a nedugo zatim je postao i član seniorske selekcije NK Bosna Visoko u 1. ligi Federacije BiH.

Igrao je i futsal za MNK Galaktukosi Visoko i MNK Samirče Visoko, da bi boraveći u Sarajevu prešao na mininogomet, sport koji je unazad nekoliko godina zaživio u Bosni i Hercegovini.

Nermin trenutno igra za MNK Unigradnja Sarajevo u Mininogometnoj ligi Sarajevo. Ove godine su završili na 2. mjestu bez poraza, sa 12 pobjeda i 5 nerješenih utakmica te se plasirali na završnicu Mininogometne lige u Vitez.

Svojim radom, trudom i zalaganjem, kroz sve ove godine, Nermin je zapažen i nagrađen pozivom u Državni tim, što mu je kako kaže, velika čast i ostvarenje dječačkog sna. Kako Nermin kaže, sudeći po atmosferi u timu i ozbiljnom pristupu svih aktera u timu na čelu sa selektorom Josipom Kupreškićem, Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bi ove godine mogla puno toga napraviti na Euru, a i Svjetskom prvenstvu koje predstoji odmah nakog završetka Evropskog.

Našem sugrađaninu, a i svim reprezentativcima BiH želimo mnogo sportske sreće.

visoko.ba

Opširnije vijesti o mininogometnim takmičenjima:

– Mininogometna Liga Sarajevo

– Mininogometna udruga BiH/Minifootball Association