Bosna savladala Ilijaš u prijateljakoj utakmici rezultatom 4:0

Jučer je na gradskom stadionu Luke odigrana četvrta po redu pripremna utakmica pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBIH gdje naš tim već u prvom kolu dočekuje neugodnog protivnika ekipu Orašja.

Bosna je danas imala nešto lakšeg protivnika, ekipu Ilijaša, koja se takmiči u Drugoj ligi Centar i pobjeda je očekivan ishod. Istini za volju, odigrali smo prilično teško prvo poluvrijeme koje smo zaključili rezultatom 1:0 iz penala koji je sigurno realizovao Mujić, velike vručine ali i naporan tempo koji je nametnuo strateg Bosne Ivo Ištuk svezale su noge našim prvotimcima te u prvom poluvremenu nismo vidjeli previše trke na koju smo već navikli.

Drugo poluvrijeme obilježila je dobra igra naših rezervista, naročito mladih nada te smo ekipu Ilijaša ispratili sa stadiona ukupnim rezultatom 4:0 a golove su postizali Mujić, Goralija, Raul de Gracia i Faris Sejidić.

Naredna provjera slijedi već u subotu kada se Bosna u Buturović polju sastaje sa ekipom Igmana. Utakmica se igra na turniru u čast Seidu Padaloviću na istoimenom stadionu sa početkom u 18:00 h.

NKB Press