Bosna Centrotrans – Maglaj 25:16

RK Bosna Centrotrans – RK Maglaj 25:16

 

Visoko je još jednom bilo uz svoje rukometaše, a oni su se navijačima odužili velikom borbenošću i još jednom dobrom partijom.

U najboljih prvih 30 minuta ove sezone, visočki rukometaši su od prve minute postavili jaku odbranu te uz podršku golmana Mirnesa Grče u 19. minuti utakmice stigli do velike prednosti od 8:1. Ako su kojim slučajem gosti iz Maglaja uspijevali napraviti priliku za šut, na putu im je redovno stajao raspoloženi Mirnes Grčo, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 12:6 za naš tim.

U nastavku utakmice, gosti su se konsolidovali pa se igralo gol za gol te je rezultat u 48. minuti iznosio 20:13 za RK Bosna Centrotrans Visoko.

Rezultat je mogao biti i izraženiji u korist našeg tima, no već se težilo atrakcijama, a visočka publika znala je pozdraviti atraktivne poteze i golove čak i gostiju iz Maglaja. Do kraja utakmice, priliku su dobili mlađi igrači u obje ekipe te je utakmica okončana rezultatom 25:16 u korist našeg tima..

Golman Grčo do kraja utakmice sakupio je 18 odbrana, dok je u napadu izuzetno dobar ponovo bio Imamagić sa šest golova.

U 10. kolu Premijer lige za rukometaše naš tim naredne subote gostuje kod aktuelnog osvajača kupa BiH, ekipe Zrinjskog iz Mostara. Ekipa Zrinjskog savladala je RK Bosna Centrotrans u prijateljskoj utakmici u Visokom, pa je ligaški susret svakako dobra prilika za revanš.