Manifestacija „Visočke zimske radosti“ od 10.12.2017. do 20.01.2018.

Manifestacija „Visočke zimske radosti“ otvorena je na platou KSC „Mladost“,  a čast da otvori manifestaciju, koja se po drugi put održava u Visokom i koja  je regionalnog karaktera, pripala je Općinskoj načelnici mr. sci. Amri Babić, na čiju inicijativu je i pokrenuta.

Foto galerija na društvenoj mreži FB: Magazin plus
FOTO: Svečano otvorena manifestacija „Visočke zimske radosti“

 

Otvorenje je uveličala revijalna utakmica HK „Medvjedi“ iz Sarajeva i nastup bosanskohercegovačke klizačice Zare Husedžinović. Prigodan program upriličili su i učenici OŠ „Kulin Ban“ Visoko, a veliki broj posjetitelja imao je priliku uživati u spektakularnom vatrometu.

 

Za članove HK „Medvjedi“ u KSC „Mladost“ upriličen je prijem, na kojem je gosp. Kenan Ahić – HORECA menadžer firme „Vispak“ gostima uručio prigodne paketiće ove firme, koja je jedan od glavnih sponzora manifestacije.

 

Generalni pokrovitelj manifestacije „Visočke zimske radosti“ je Općina Visoko u saradnji sa privrednicima naše općine.

 

Sadržaji koji će u narednim danima krasiti ovu manifestaciju su veliko klizalište, zatim bina, praznični sajam i kulturno-zabavni program, ali i mnogi drugi zanimljivi sadržaji za sve uzraste.

 

 

Kada je u pitanju kulturno – zabavni program u okviru manifestacije, svoje učešće je prijavilo 9 škola sa područja općine Visoko. To su: Osnovne škole, Muzička škola „Avdo Smajlović“ Visoko, „Gimnazija“ Visoko i MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko.

Kulturno – zabavni program će se održavati svake subote tokom trajanja manifestacije i uređivat će ga Organizacioni odbor koji je pripremio mnogobrojne priredbe, druženje sa maskotama i sl.

 

Za 30. decembar je planirano održavanje Dječije nove godine na platou KSC „Mladost“, gdje će se nalaziti klizalište, tako da će najmlađi uživati u mnoštvu prijatnih iznenađenja.

Na platou se nalaze i prodajni štandovi koji su namijenjeni za prodaju prehrambenih proizvoda, pića, toplih napitaka, a posjetitelji mogu kupiti i suvenire, paketiće, čestitke ili neke druge prigodne poklone.

 

Prodajni štandovi su otvoreni za vrijeme rada klizališta, radnim danom od 14 do 22 sata i vikendom od 11 do 23 sata.

Manifestacija „Visočke zimske radosti“ će trajati do 20. januara 2018. godine.

 

Cijena ulaznice i iznajmljivanja klizaljki za jedan termin od sat vremena iznosi 2 KM.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovu manifestaciju i uživate u sadržajima za sve uzraste!

VISOCKE ZIMSKE RADOSTI2017BILBIRD Veliki

Press Općine Visoko