Elvedina Muzaferija kod Načelnice

Trofejna skijašica iz Visokog, višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju, Elvedina Muzaferija, boravila je danas u kratkotrajnoj posjeti Općinskoj načelnici mr. sci. Amri Babić sa kojom je razgovarala o dosadašnjim rezultatima i o ambicijama u budućnosti.

Elvedina Muzaferija će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na Zimskim olimpijskim igrama, koje se od 9. do 25. februara održavaju u južnokorejskom Pyoengchangu i trenutno se nalazi među pet sigurnih takmičara koji su se plasirali na Olimpijadu, s obzirom na činjenicu da u alpskom skijanju ima blagu prednost u odnosu na konkurentkinje.

„A“ Olimpijsku normu za Južnu Koreju ostvarila je 3. januara 2017. godine nastupom na Svjetskom kupu u Zagrebu. To će biti sedmo učešće bosanskohercegovačkih sportista na Zimskim olimpijadama od sticanja nezavisnosti naše zemlje.

Slika 1

Na zagrebačkom Sljemenu jučer je održan šesti slalom u sezoni u alpskom skijanju, a Elvedina Muzaferija je bila naša jedina predstavnica, te je u iznimno jakoj konkurenciji od 67 predstavnica zauzela 49. mjesto.

Elvedina Muzaferija rođena je 20. augusta 1999. godine u Visokom i ostvarila je vrhunske rezultate na mnogobrojnim takmičenjima, bila je učesnica Zimskih olimpijskih igara mladih u Norveškoj, a ostvarila je Olimpijsku normu u spustu na Evropa kupu u Austriji.

Posebno je zanimljiv podatak da je jedina alpska skijašica u historiji BiH koja vozi svih pet disciplina u skijanju.

Na svečanoj manifestaciji „Najuspješniji sportisti i sportski radnici općine Visoko“, dobila je priznanje za najuspješniju seniorku u 2016. godini.

Slika 2

Načelnica Babić se zahvalila Elvedini na današnjoj posjeti, te joj je u ime općinske administracije, zakonodavne i izvršne vlasti i u svoje lično ime, uputila najiskrenije čestitke na dosadašnjim rezultatima i poželjela mnogo sreće i vrhunskih ostvarenja u budućnosti, uz obećanje da podrška Općine Visoko neće izostati, jer ovo su rezultati koji našu općinu i našu domovinu promovišu na najpozitivniji način i afirmišu istinske vrijednosti, kojima se svi ponosimo.

Slika 3

Slika 4

Press Općine Visoko