Štoper Domžala u Bosni Visoko

Faruk Gačan je novo pojačanje visočkih karioka te će pojačati konkurenciju na defanzivnim pozicijama. 24-godišnji Gačan je nogometno ‘iskustvo’ sticao igrajući u omladinskim kategorijama FK Željezničar te FK Mladost DK gdje je imao zapažene nastupe u Premijer ligi za seniore usljed kojih odlazi u slovenski “Domžale” koji je u prošloj godini imao zapažen nastup u europskim takmičenjima.

Na opće zadovoljstvo struke, rukovodstva i navijača našeg kluba danas smo postigli sporazum sa visočkim internacionalcem koji je posljednju sezonu nastupao za ekipu Domžala skupa s našim bivšim reprezentativcem Senijadom Ibričićem.

Gačan je potpisao ugovor s našim klubom do kraja sezone i na poziciji desnog stopera zamjenit će Almira Ćubaru koji je prešao u FK Željezničar. Ovim transferom, ali i dolaskom Armina Mujkića, definitivno je premošten odlazak Papaza i Ćubare koji su u prethodne dvije sezone igrali na pozicijama stopera, rekao je za naš portal Predsjednik UO NK Bosna Visoko, gospodin Nermin Buco Kadrić.

Zbog nešto slabije minutaže u Domžalama odlučio sam se za odlazak iz Slovenije. Istina imao sam ponude nekih slovenskih, austrijskih ali i naših klubova iz Premijer lige, ali predsjednik Kadrić je bio zaista korektan i konkretan u pogledu uslova zbog čega sam se odlučio za Bosnu u kojoj sam napravio prve nogometne korake.

Ovog stamenog stopera možemo očekivati već na sutrašnjem treningu.

NKB Press