Sretan rođendan Nerminu Kadriću

Nermin Kadrić – Buco, magistar ekonomskih nauka

Predsjednik UO NK Bosna

Nermin (Šaban) Kadrić, prvi čovjek poduzetničkog, zadružnog  projekta “BIOS” Vratnica – Visoko i “BIOS-S” Srebrenica rođen je 07.02.1972. godine.
Diplomirani hemijski tehnolog s Tehničkog fakulteta u Tuzli, profesor Odbrane i sigurnosti sa sarajevskog Fakulteta političkih nauka i magistar ekonomskih nauka s Univerziteta u Banjoj Luci, danas je penzionisani pukovnik Oružanih snaga BiH.
Tokom posljednjeg rata ranjavan više puta, te više puta odlikovan i nagrađivan kao oficir u ratnom i mirnodobskom period.
Oženjen je i otac dvoje djece – sina i kćerke.

Nermin Kadrić – Buco spada u red društveno odgovornih građana i privrednika. Veliki je niz društvenih projekata u kojima je dao doprinosa na svaki mogući način. Finansijska podrška i društveni aktivizam samo su neki od načina njegovog izravnog učešća od sportskih kolektiva do društveno-političkih projekata.
Njegovom zaslugom se intenzivno razvija poljoprivreda, naročito plastenička proizvodnja u regionu. Aktivno afirmira zadrugarsko polovanje ali i druge poduzetničke projekte koji se razvijaju na regionalnom nivou.
Liderske sporobnosti kontinuirano ispoljava novim projektima poslovnog karaktera, ali i svojim nastojanjima da se visočki nogomet podigne na viši kvalitativni nivo.
Nermin Kadrić – Buco predstavlja plejadu mlađih bosanskohercegovačkih poduzetnika koji su svoje rezultate postizali vlastitim trudom i zalaganjem. On i njemu slični su temeljni osnov optimizma – putokaz kojim putem, i na koji način ovo društvo može dostići evropske i svjetske standarde življenja.

magazinplus.eu