Sretan rođendan Meldini Ugarak

MELDINA UGARAK, ZASTUPNICA U SKUPŠTINI ZDK, PROSLAVLJENA SPORTISTKINJA I AKTIVISTICA U NEVLADINOM SEKTORU

Direktorica JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK

Život je stalna borba, na tatamiju, u skupštinskim klupama, za pomoć potrebnima…

Visočanka Meldina Ugarak (34) proslavljena je sportistkinja koja je krajem prošlog i početkom 21. vijeka u BiH donosila zapažene rezultate sa evropskih i svjetskih takmičenja u taekwondou. Za izuzetne sportske rezultate, 1997. je proglašavana najboljom juniorkom BiH, a 2000. i najboljom seniorkom BiH. Pet puta uzastopno je proglašavana najuspješnijom sportistkinjom Visokog, a 2005. je proglašena za najbolju sportašicu Malezije, s obzirom da je na Internacionalnom islamskom univerzitetu u Kuala Lumpuru studirala diplomski i postdiplomski studij stekavši zvanje diplomiranog komunikologa, a potom i magistrice menadžmenta.

Po završetku studija, vratila se u domovinu. Trenutno je zaposlena na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) kao PR menadžer, gdje nastavlja doktorski studij na odsjeku menadžmenta i javne uprave.

Politički je angažirana, obzirom da je na općim izborima 2010., pa i 2014. godine dobila povjerenje glasača za dva uzastopna mandata zastupnice u Skupštini ZDK.

O privatnom životu govori kratko. Odrasla je sa samohranom majkom Mirsadom Hajrić, koja joj je, uz ljubav života – supruga Nihada Ugarka za kojeg se udala odmah nakon srednje škole i sa njim zajedno studirala u Maleziji, najveća podrška za sve što je učinila u životu. I sama je majka dvoje, veli, zlatne djece.

Vrlo je angažirana u nevladinom sektoru, posebno u volonterskim aktivnostima vezanim za pomoć teškim socijalnim slučajevima i djeci sa posebnim potrebama. Na volonterskoj osnovi obnaša funkciju generalnog sekretara Taekwondo saveza BiH.

Ova uspješna žena, majka i vrhunska sportašica stalnom borbom i napredovanjem pokazuje i poručuje svima da se uzornim radom i trudom može postići uspjeh na svim poljima. “Bitno je vjerovati, a uz Božiju pomoć- ništa nije nemoguće”, kaže Meldina.

Na pitanje kako stiže uspješno obavljati sve obaveze odgovara da nikad ne gleda tv i svaki trenutak nastoji provoditi korisno, za sebe, porodicu, zajednicu.

Visoko.ba