Bosna savladala Goražde i ostvarila treću pobjedu u nizu

U okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, ekipa RK Bosna Centrotrans večeras je u Visokom savladala RK Goražde rezultatom 27:21 (poluvrijeme 14:6) te na taj način ostvarila treću pobjedu u nizu.

Naši rukometaši puno bolje su otvorili utakmicu te bez obzira na nešto sporiji protok lopte u napadu, uz bolji angažman u odbrani i podršku golmana Mirnesa Grče, držali su RK Goražde bez postignutog gola sve do 13. minute utakmice, kada su gosti iz Goražda smanjili na 6:1.

U prvom poluvremenu pored golmana Grče posebno raspoložen je bio Faruk Čolo, a uz bolji angažman u napadu, naši su do kraja poluvremena otišli na visokih plus 8 te praktično riješili utakmicu već u prvih 30 minuta.

To se posebno osjetilo u drugom poluvremenu kada je intenzitet igre opao, čemu svjedoče i čak tri promašena sedmerca, pa su naši rukometaši igrali tek toliko da zadrže prednost, iako smo u jednom trenutku vodili i 10 razlike, a najbliže što su se gosti primakli bilo je na 5 razlike. Trener Sirćo je osjetniju prednost iskoristio da pruži šansu većem brojem igrača, što je publika svakako pozdravila.

Do kraja utakmice, najviše su pokazali već spomenuti Čolo sa 7 golova, a izuzetno dobar je ponovo bio i Omanović sa 6 golova te Harmandić i Burić sa po 4 gola. Poseban aplauz publike dobio je i naš mladi Adnan Jamaković nakon što je postigao gol iz sedmerca.

Naredne sedmice je reprezentativna pauza, a prva naredna utakmicu koju naš klub igra je 1/4 finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv RK Gračanica, što je u ovom trenutku vjerovatno i “utakmica sezone” za naš klub. Prva utakmica igra se u srijedu, 11. aprila, u Visokom te smo sigurni da našim navijačima neće trebati poseban poziv za ovu utakmicu.

Kada je u pitanju prvenstvo, u okviru 20. kola naše rukometaše očekuje teška utakmica na gostovanju protiv RK Derventa, koji će na svom parketu tražiti bodove za opstanak. RK Bosna Centrotrans Visoko trenutno se nalazi na 5. mjestu Premijer lige sa 28 osvojenih bodova.

rkbosna.ba

FOTO galerija na Magazinu plus – FB