Sretan rođendan Džemilu Ugarku

Želimo sretan rođendan Džemilu Ugarku, direktoru Ugarak-produkta

Džemil Ugarak je rođen 02.04.1957. u općini Kupres. Oženjen je otac troje djece. Gimnaziju završio 1976. godine u Visokom, a diplomirao 1984. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.
Od 1978. godine zaposlen u Službi društvenog knjigovodstva (SDK-a) Visoko do 1989. godine, kada
napušta istu i formira preduzeće UGARAK DOO, preduzeće radi do izbijanja ratnih sukoba.
Pripadnik je Armije R BiH od samog početka pa do završetka rata, 1995 godine.
1996. sa braćom osniva preduzeće „UGARAK-PRODUKT“, gdje je i sada zaposlen na mjestu direktora. Preduzeće je startalo sa 34 uposlena, a danas isto broji oko 100 radnika. Firma UGARAK PRODUKT ima sve Europske certifikate i 30% proizvoda izvozi u Europu. 1996. godine je bio proglašen za menađera godine u BiH.
Bio je angažiran u sportu, prije svega TAE KWON DO-u i nogometu. U TAE KWON DO-u, kao Direktor reprezentacije i glavni sponzor, osvaja mnoštvo medalja širom Europe i svijeta. Reprezentacija je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu, peto i prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu, odnosno zlatnu medalju na prvenstvu Balkana. U nogometu sa NK Bosna Visoko, kao potpredsjednik osvaja Kup BiH i prvo mjesto lige BiH.
Trenutno obavlja funkciju predsjednika Medžlisa Islamske Zajednice Visoko, a rezultati su brojni.
Sa grupom prijatelja započinje gradnju samoodržive džamije i centra (obdanište, 7 poslovnih objekata, gasulhana, prostor za omladinu, učionica itd). Učesnik je mnogih humanitarnih akcija po raznim osnovama.
Član je rukovodstva Saveza za bolju budućnost BiH-Fahrudin Radončić.
12. juna 2012. godine, na 24. sjednici Skupštine ZDK imenovan je za Ministra privrede u Vladi ZDK.
Moto gosp. Džemila Ugarka je ”Pokrenimo ekonomiju u BiH, jer je to izvor svih problema u državi. To mogu samo sposobni, hrabri, nekorumpirani i obrazovani ljudi. Zaposlimo našu omladinu, to je ključ uspjeha”.

www.magazinplus.eu