Hamza Ugarak i Harun Kilalić na Svjetskom kupu Juventusa u Torinu

Među 16 dječaka uzrasta 11-12 godina iz BiH, bili su Hamza Ugarak i Harun Kilalić

 

Fudbalske nade Visokog i BiH su na najbolji mogući način završile takmičarsku sezonu. Hamza Ugarak kao kapiten ekipe i Harun Kilalić, svojim igrama su potvrdili talenat, i moguće je da ih nekada vidimo u reprezentativnim selekcijama BiH.

Svoj fudbalski san dječaci sanjaju predanim radom i intenzivnim treninzima. Uz početni moto turnira “Odgajamo prvo čovjeka pa tek onda fudbalera” i otvoranje turnira sa zvijezdom evropskog i svjetskog fudbala, čehom Pavelom Nedvedom – dječaci su krunisali svoj trud i odsanjali svoj san na četverodnevnom turniru.

Fudbalski klub Juventus iz Torina organizovao je  Juventus svjetsko prvenstvo u Italiji od 11. do 15. juna 2018. godine, na kojem su pravo učešća imali dječaci rođeni 2006. i 2007.

Visočki dječaci Hamza Ugarak i Harun Kilalić, članovi Juventus Academy Bosnia and Herzegovina, bili su dio takmičarskog susreta 65 Juventusovih Akademija iz čitavog svijeta (više od 1000 igrača) sudjelovalo je na ovom takmičenju.

Svečano otvorenje, finalne utakmice, kao i ceremonija zatvaranja održani su na fantastičnom novoizgrađenom Juventus Allianz stadionu.

Svi dječaci iz BiH su ispunili očekivanja svojih trenera i vlastite snove.

Ovo je priča o dječacima iz “naše mahale” koji imaju viziju, koji sanjaju snove i gaje ambicije.
Ovo je priča i o odgovornim roditeljima koji vlastitu djecu podržavaju u njihovim snovima, a ne da im kupa najsuvremenije mobitele, računare i da ih prepuste virtualnom svijetu.

Najiskrenije čestitke Hamzi i Haruni, naravno i svim ostalim dječacima ali i njihovim roditeljima.

visoko.ba