„Sjećanje na 20. juni ‘92.“: Kiša je stala – Turnir je počeo

„Sjećanje na 20. juni ‘92.“

KIŠA JE STALA – TURNIR JE POČEO

Završena 9. tradicionalna memorijalna sportsko-kulturno-obrazovna manifestacija, Visoko 2018. – „Sjećanje na 20. juni ‘92.“

 

Uspješno je realizirana ovogodišnja 9. tradicionalna memorijalna sportsko-kulturno-obrazovna manifestacija, Visoko 2018. – „Sjećanje na 20. juni ‘92.“. Realizirana je na STADIONU KOZARCI, kod odličnog domaćina, MZ ZIMČA. Zahvaljujemo se predsjedniku Sehadu Kapetanoviću i njegovim saradnicima: Suljiću Midhatu, , Abdulahu Alibegoviću, Mustafi Alibegoviću, Refiku Kurgašu, Zehridu Ivazoviću i brojnim drugim. Amir Mušinbegović, predsjednik Mjesne zajednice Kološići, koja je partner u projektu, osigurao je RAZGLAS.

Kiša je stala, turnir je započeo; trajao je i završen je po lijepom vremenu.

Manifestaciju je otvorio prdsjednik Organizacionog opdbora, mr sci Hasib Mušinbegović, brigadir Armije RBiH i zamjenik predsjednika – hadži Mustafa Alibegović. Medijator manifestacije bio je gospodin Salih Hadžialić, BH sportski komentator, koji je direktno iz studija sa svjetskog nogometnog prvenstva došao na stadion Kozarce.

Sportska takmičenja su se odvijala u atmosferi sevdaha koju su oplemenjivale SEVDALIJE, MLADE I RENOMIRANE – Mirsad Neimarlija i Adem Hadžimehmedagić, uz pratnju izvanrednog orkestra Alije Handžića i Darija Markovića.

Za odličnu organizaciju takmičenja u šahu zahvalnost pripada Šahovskom klubu „Visoko“, na čelu sa Muhamedom Kadićem. Pobjednici takmičenja u šahu su: 1.- mjesto – Hazim Mahmutspahić, 2.- mjesto – Meco Suad i 3.- mjesto – Sead Sejdić. Dobili su vrijedne novčane nagrade.

Dosadašnja disciplina KROS na 5.200 m, zamjenjena je iz sigurnosnih razloga, trkom na 800 m. Ovu trku započeli su svi prisutni takmičari. Impozantan je bio sami start trke. Pobjednici trke su dobili vrijedne novčane nagrade: 1.- mjesto – Goralija Harun, 2.- mjesto – Mešinović Omer i 3.- mjesto – Mušinbegović Osman.

Takmičenje u STRELJAŠTVU je bilo u samom vrhu interesiranja i posječenosti. Gotovo svi takmičari iz drugih disciplina nastupali su ovom olimpijskom sportu. Realizirao ga je partner u projektu, Udruženje strijelaca „20. juni ‘92.“, koji su ovim takmičenjem završili svoj projekat „Škola streljaštva mladih“. Takmičenjem su rukovodili CIS Osmanbegović Džemal i Omanović Edin. Svi takmičari su dobili ukusan „Ovako“ sendvić. Najbolje rezultate i vrijedne novčane nagrade dobili su: 1.- Šubić Amir, 2.- Dervić Admir i 3.- Omanović Faris.

NOGOMET (MALI) privukao je najveću pažnju. Takmičenjem je rukovodio odličan sudijski tim: Uzunović Mehmed, Bajrić Belmin i Suljić Midhat. Nastupilo je deset nogometnih ekipa: Mladost, Muhašinovići, Gračanica, Bezimeni, Kozarci, Gornje Moštre, Labudovi, Profesionalci. Sve ekipe su svrstane u dvije dobne kategorije. Neovisno od uspjeha u takmičenju, svaka nogometna ekipa je dobila vrijednu fudbalsku loptu. Podjedničke ekipe u svakoj skupini – Gornja Zimča i Labudovi – dobile su i vrijedne novčane nagrade.

Organizacioni odbor se zahvaljuje Općini Visoko i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

 

PREDSJEDNIK KO

HASIB MUŠINBEGOVIĆ, mr sci