Razlaz na relaciji Općine Visoko i RK Bosna

Općina Visoko povukla svog predstavnika iz Upravnog odbora RK Bosna zbog “suprotnosti rada prema viziji i misiji” Općine!?

Amila Koso uposlenica Općine Visoko nakon Lokalnih izbora 2012.godine 30.08.2018.godine uputila je dopis Upravi kluba RK Bosna Visoko naslovljen kao: “Ostavka na članstvo u Upravnom odboru RK “Bosna” Visoko”. Razloge svoje ostavke Koso je kratko i pojasnila.

Poštovani,

Ovim putem obavještavam vas da podnosim neopozivu ostavku na poziciju članice Upravnog odbora RK “Bosna” Visoko imenovane ispred Općine Visoko. Ostavku podnosim isključivo iz razloga mog profesionalnog odnosa prema instituciji ispred koje sam imenovana u Upravni odbor, te suprotnosti rada Kluba u prethodnom periodu prema misiji i viziji iste.

Također, koristim ovu priliku da se zahvalim svima vama na povjerenju, dosadašnjoj saradnji i iskustvu koje sam stekla na navedenoj poziciji.

Uz nadu da ćete razumjeti moju odluku, zahvaljujem se na dosadašnjem radu, te vam u ime Općine Visoko i u svoje lično ime želim mnogo sportskog uspjeha u budućnosti.

Ne znamo šta je misija i vizija razvoja rukometa u Visokom iz perpektive Općine, ali znamo da je prošle sezone rukomet se u Visokom vratio u modu. Dvorana je bila puna, a igralo se i finale Kupa BiH. Također ne znamo ni pozadinu ovakve odluke izvršne vlasti u Visokom, ali ćemo uskoro saznati kroz podršku i izdvajanja na rukometni sport u Visokom te pitanje odigravanja utakmica koje se sve izvjesnije može preseliti i u dvoranu Franjevačkog samostana.

 

Izvor: visoko.co.ba