8. kolo: RK Bosna – RK Goražde, srijeda u 19 sati

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ubrzanim tempom, pa tako već u srijedu u Visoko dolazi ekipa RK Goražde.

Bez obzira što mnogi već pričaju o nadolazećim utakmicama RK Bosna Visoko, kada naši rukometaši do kraja prvog dijela sezone gostuju ekipama RK Vogošća, RK Gračanica i RK Borac, sva pažnja našeg kluba ipak je usmjerena ka prvoj narednoj utakmici, a to je utakmica protiv sportskih prijatelja iz RK Goražde.

U prvih 7 kola rukometaši Goražda zabilježili su 2 pobjede i 5 poraza, te se trenutno nalaze u “opasnoj zoni”. Ipak, smatramo da pozicija na tabeli ne oslikava realni kvalitet ove ekipe, posebno ako se uzme u obzir da je Goražde izgubilo dvije utakmice na domaćem terenu protiv Gračanice i Borca sa samo jednim golom razlike.

RK Goražde u Visoko dolazi nakon pobjede protiv RK Slavija iz Istočnog Sarajeva te će sigurno pokušati da napravi iznenađenje i osigura povoljan rezultat pred nešto povoljniji raspored koji čeka ovaj klub do kraja polusezone.

S druge strane, naši momci u susret sa Goraždem ulaze nakon sjajne pobjede u gostima protiv RK Derventa te traže svoju šestu pobjedu u nizu, za ostanak na prvom mjestu Premijer lige. Bez obzira na sjajan start našeg kluba u novoj sezoni, nakon 7 odigranih kola, prvoplasiranu i četveroplasiranu ekipu dijele svega 3 boda, pa je za ostanak na vrhu pred seriju izuzetno teških gostujućih utakmica potreba maksimalna koncentracija i velika podrška navijača.

Utakmica RK Bosna Visoko – RK Goražde igra se u srijedu, 21. novembra, od 19 sati u KSC Mladost Visoko. Ulaznica za utakmicu košta 3 KM. Podržimo naše momke i napunimo KSC Mladost!

Podsjećamo vas da RK Bosna Visoko možete pratiti i na Viberu! Budi Bosna!

rkbosna.ba