Medresa “Osman ef. Redžović”: Uz podršku FK Sarajevo Medresa nagradila pobjednike turnira

Na nedavno održanom malonogometnom turniru za učenike osnovnih škola sa područja općine Visoko koji je povodom Dana državnosti organizirala Medresa “Osman ef. Redžović” pobijedio je tim O.Š. “Safvet-beg Bašagić”. Pored pehara i diploma pobjednički tim dobio je i zaista posebnu nagradu.

Turnir odigran u sklopu manifestacije “Sedmica bosanske kulture” pružio je osnovcima priliku za međusobno upoznavanje i druženje u fer i sportskoj atmosferi, uz sve pogodnosti koje nudi kampus visočke Medrese. Utakmice su prošle u fer i sportskom nadmetanju. Dodijeljene su zahvalnice za učešće, priznanja za najboljeg igrača (Hamza Hadžimehanović, O.Š. “Safvet-beg Bašagić” Visoko) strijelca (Said Prolaz, O.Š. “Safvet-beg Bašagić” Visoko), golmana (Sanjin Lemeš, O.Š. “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno), i fair play ekipu (O.Š. “Alija Nametak” Buci), te diplome za prvo, drugo (O.Š. “Kulin ban” Visoko) i treće mjesto (O.Š. “Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno). Međutim, posebno oduševljenje pobjedničkog tima nastupilo je kada je prilikom uručenja diplome i pehara direktor Medrese kazao kako je za najbolje osiguran poseban dar. Uz podršku prijatelja Medrese u FK Sarajevo, pobjednicima turnira je omogućeno da posljednji meč jesenjeg dijela prvenstva između FK Sarajevo i NK Čelik Zenica gledaju iz VIP lože stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Tako su sinoć učenici pobjedničke ekipe, OŠ “Safvet-beg Bašagić”, boravili na Koševu i uživo pratili navedenu utakmicu. Nakon meča u kojem je Sarajevo pobjjedilo rezultatom 3:1 i tako potvrdilo titulu jesenjeg prvaka, učenicima je dozvoljen ulazak u službene prostorije kluba. Imali su priliku slikati se sa igračima Sarajeva i za uspomenu su dobili dresove u kojima su igrali tu utakmicu.

– Ovo izvanredno iskustvo za dječake koji vrijedno treniraju omogućili smo zahvaljujući odličnoj saradnji koju ostvarujemo sa FK Sarajevo, a posebno predsjednikom kluba, našim sugrađaninom Senadom Jahićem. Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim njemu, sportskom direktoru Emiru Hadžiću, kao i svim članovima stručnog štaba i igračima Sarajeva – istakao je direktor Medrese, Dženan Handžić.

– Fudbalski klub Sarajevo je snažno opredijeljen za podršku u bavljenju sportom našim najmlađima. To potvrđuje i činjenica da imamo jedan od najboljih i najmasovnijih omladinskih pogona u državi. Dugoročna politika kluba je da što više prvotimaca dobijamo iz mlađih selekcija. Zato je važno mladim fudbalerima omogućiti da osjete atmosferu velikog stadiona. Cijenimo napore koje Medresa čini na promociji fudbala i sporta općenito, i nastavit ćemo ih i dalje podržavati, kao i sve druge škole koje to čine – kazao je za visoko.co.ba Senad Jahić, predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Medresa “Osman ef. Redžović”