RK Vogošća – RK Bosna 12. decembra od 19 sati

U srijedu, 12. decembra od 19 sati, RK Vogošća i RK Bosna u Vogošći će odigrati zaostalu utakmicu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica prvobitno planirana za 24. novembar nije odigrana zbog obaveza RK Vogošća u Challenge Cupu, pa je zbog gustog rasporeda i Kup utakmica, prvi slobodan termin za ovu utakmicu bio upravo 12. decembar. RK Vogošća na početku sezone igra u promjenjivoj formi te u 10 odigranih utakmica u Premijer ligi trenutno ima 7 pobjeda i 3 poraza i zaostaje za našim klubom samo 3 boda na tabeli, pa bi u slučaju eventualne pobjede se bodovno izjednačili na tabeli.

Nakon eliminacije od Borca u Challenge Cupu, RK Vogošća je u Kupu eliminisao Slaviju, te u Premijer ligi savladao Derventu. U ovoj sezoni, Vogošća je poražena od Gračanice, Borca i Sloge Gornje Vakuf, dok na domaćem terenu još ne znaju za poraz. Prije par sedmica za trenera je postavljen jedan od najpoznatijih bh. trenera, Kasim Kamenica, čime su još jednom potvrđene ambicije ovog kluba za najviši plasman ove sezone.

S druge strane, niz našeg kluba od 9 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima je prekinut u subotu, kada je RK Gračanica slavio te preuzeo prvo mjesto na tabeli Premijer lige. Iako su naši odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, u nastavku je nedostajalo koncentracije u odbrani i ideja u napadu, pa je drugi poraz u sezoni bio neminovan. Bez obzira na taj poraz, u slučaju eventualne pobjede u Vogošći, naš tim bi se ponovo vratio na prvo mjesto, pa je sigurno da motiva u ovoj utakmici neće nedostajati. Kao što je poznato, naš tim će biti lišen usluga prvog strijelca ekipe, desnog krila Mirze Kapića, koji se oporavlja od povrede.

U protekloj sezoni, Bosna je odigrala neriješeno sa Vogošćom u Visokom, dok je poražena u Vogošći, a u sklopu priprema za početak ove sezone, Bosna je poprilično ubjedljivo slavila na turniru odigranom u Visokom. Ipak, trenutna forma ili pozicija na tabeli u derbi utakmicama ne mora značiti previše, pa bi i u ovoj utakmici kvalitetna odbrana i raspoloženost golmana tokom cijele utakmice ponovo mogli biti prevaga.

Kao i obično kada su u pitanju utakmice ova dva tima, za samu utakmicu vlada veliko interesovanja navijača te se nadamo da će utakmica donijeti kvalitetan rukomet uz fer i sportsko navijanje, a na terenu neka pobijedi bolja ekipa.

rkbosna.ba