Ejman Dišalari i dvije medalje na Europskom prvenstvu u tradicionalnom karateu

Ejman Dišalari i dvije medalje na Europskom prvenstvu u tradicionalnom karateu

Ejman Dišalari je 6. decembra postao punoljetan, a u isto vrijeme od 5. do 9. decembra u slovenačkom Portorožu je održano Europsko prvenstvo u tradicionalnom karateu  Fudokan federacion /WFF/.

Kao reprezentativac BiH Ejman Dišalari se okitio dvjema bronzanim medaljama:
– Ejman Dišalari, juniori ko-go – kumite lll mjesto,
– Ekipno borbe juniori Ejman Dišalari, Edin Beganović, Nirhad Mašić i HarunKamerić – lll mjesto.

Ovaj srednjoškolac MSŠ „Hazim Šabanović“ u Visokom, osim što spada u red vrlodobrih i odličnih učenika, aktivan je u vannastavnim projketima; član je „filmske“sekcije ove škole i Karate kluba „Visoko“.

Ejman Dišalari spada u red rijetkih mladih ljudi iza čije se skromnosti krije predan rad i velike moralne vrijednosti. Skoro pa neprimjetan u generacijskom populističko-potrošačkom egoizmu Ejman se mjeri rezultatima – mjeri se društvenom učinkovitošću i ljudskim vrlinama. Njegovi rezultati su još vredniji ako se ima na umu da je „jedinjak“ svojih roditelja i da bi mogao raditi sve što rade njegovi vršnjaci – da uzaloduno troši godine i društvene resurse bez ikakve odgovornosti.

– Prezadovoljan sam rezultatom, a moglo je biti i bolji da me pratila sportska sreća. Ali sve je to dio sportskih iskušenja i zato sam zadovoljan i zahvalan svima koji su na bilo koji način doprinjeli mom i kolektivnom uspjehu. Kao reperezentacija BiH osvojili smo 15 medalja. Ponosan sam i čast mi je da sam bio dio te pobjedničke ekipe – kazao je Ejman Dišalari za naš portal.