Trojica ponajboljih igrača napustila Bosnu

Osipa se igrački kadar kluba iz Visokog

Nogometaši Bosne iz Visokog prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završili su na pretposljednjem 15 mjestu s devet bodova na svome kontu. Izabranici Ive Ištuka u veoma su teškoj situaciji, te će biti potrebno pravo čudo kako bi izborili opstanak u ligi.

Sigurno da će im to biti još teže budući da su klub napustila trojica ponajboljih igrača. Kako saznaje SportSport.ba dres Bosne u proljetnom dijelu prvenstva neće nositi trojica nogometaša. Riječ je o Aliji Čulovu, koji je već pronašao novi angažman i narednu polusezonu će igrati za Bratstvo iz Gračanice. Nihad Šero i Haris Rizvanović također neće nositi dres tima iz Visokog.

Alija Čulov 24-godišnji veznjak u prvom dijelu sezone odigrao je devet utakmica uz jedan gol na svome kontu. Nihad Šero, mladi 20-godišnji napadač u 12 utakmica u prvom dijelu sezone postigao je četiri gola i za njegove usluge je zainteresovano nekoliko ekipa. Haris Rizvanović u prvom dijelu sezone bio je standardan na poziciji desnog bočnog, a za tim iz Visokog odigrao je 10 utakmica.

Kako saznajemo još nije poznat tačan datum početka priprema i gdje bi trebale biti održane, nove informacije iz kluba mogu se očekivati nakon Nove godine, kada će biti jasnija slika i s igračkim kadrom, te eventualno i pojačanjima.

D. Kurbegović – sportsport.ba