El-Ha Nekretnine d.o.o. Visoko osvajači kakanjskog Novogodišnjeg turnira

Kakanjski Novogodišnji turnir u malom nogometu prerasta u brend novogodišnjih bh sportskih događaja

Pobjednik Novogodišnjeg turnira u malom nogometu koji se održao u Sportskoj dvorani Kakanj od 17. do 22.12.2018.godine je ekipa El-Ha Nekretnine d.o.o. Visoko. Drugo mjesto osvojila je ekipa MNK Sajmir Vogošća – Tihovići, dok je trećeplasirana ekipa MNK Samirće Visoko.

Ekipa koja je osvojila prvo mjesto za nagradu je dobila 4.000 KM, nagrada za drugo mjesto iznosila je 1.000 KM i treće mjesto 500 KM.

Dodijeljene su i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i golmana.

Najbolji strijelac takmičenja je Sulejman Salkić iz MNK Calp Zenica.  Najbolji igrač turnira je Anel Radmilović iz ekipe El-Ha nekretnine Visoko. Najbolji golman je Aldin Beganović iz ekipe MNK Sajmir Vogošća Tihovići.

Ove godine učešće je prijavilo ukupno 16 ekipa kako iz Kaknja tako i iz Zenice, Visokog, Iijaša, Vogošće, Sarajeva i Olova.

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Kakanj. Zlatni sponzori su bili Tvornica cementa i market “Crvena jabuka”.  Sponzor turnira bio je GMS Sport Vitez – Joma.

Vrijednost organizacije kompletnog projekta je oko 10.000 KM. Kotizacije koje su uplatile ekipe učesnice turnira su se u kompletnom iznosu dodijelile kroz nagrade.

Cilj Novogodišnjeg turnira u malom nogometu je promovisanje sporta kao zdravog načina života i vrednovanje sportskog i takmičarskog duha.

kakanj.com.ba