Reagovanje porodice Ahić na sramni post načelnice Babić i vrijeđanje rahmetli Midhata Ahića

Ovim putem Vam u ime porodice rahmetli Midhata (Mide) Ahića upućujem najoštrije reagovanje na sramni facebook post koji ste postavili 7. januara 2019. godine u 22:00 sati na svom facebook profilu, a kojim ste na direktan način uvrijedili profesionalno, ljudsko i moralno dostojanstvo našeg rahmetli oca, supruga, dede i nas samih. 

 Uz zahtjev za Vaše lično javno izvinjenje zbog dovođenja u kontekst porodice Ahić sa Vašim, u najmanju ruku, uvredljivim postom, zahtijevamo i da ovo naše reagovanje bude objavljeno na zvaničnoj web stranici Općine Visoko.

Naime, Vašom rečenicom: “Ovo je druga godina kako se DOBIT usmjerava u javno dobro i javnu korist a NE u privatne dzepove lokalnih crvica (reketasa javnog prostora ) kao što je to bio slučaj svih ovih godina. PONOSNA!!!” , Vi ste na vrlo prizeman način uvrijedili i našeg rahmetli oca, te ste direktno iznijeli neistinu o tome kako su se organizatori Novogodišnjeg malonogometnog turnira (od smrti našeg oca i uz saglasnost porodice “Memorijal Midhat (Mido) Ahić”- a čije ste održavanje, pod tim nazivom, Vi zabranili) privatno okoristili. 

Porodica Ahić podsjeća javnost da su utemeljitelji visočkog novogodišnjeg turnira ( i to uvijek u jednakom i obostranom partnerstvu ) KSC “MLADOST” sa našim ocem, rahmetli Midhatom Ahićem na čelu, te portal www.visoko.co.ba na čelu sa g-dinom Adnanom Jašarspahićem i g-dinom Dariom Božićem, sa druge strane. Nakon 14 godina održavanja turnira u organizaciji KSC “MLADOST”  i portala visoko.co.ba, Vi ste, načelnice, na vrlo perfidan način zabranili organizaciju turnira “Memorijal Midhat Mido Ahić” 2016. godine pod izgovorom koji i danas sramno tvrdite (građani Općine Visoko veoma dobro znaju da ste zabranu turnira proveli kao lični vid osvete novinarima portala visoko.co.ba zbog njihovog novinarskog angažmana i neslaganja sa Vašim načinom obavljanja vlasti u Općini Visoko).

Pošto tvrdite da je javni novac išao u privatne džepove pojedinaca (odnosno, kako ih sramno i nedolično jednom javnom dužnosniku, nazivate „lokalnim crvićima“) svih tih prethodnih godina,  ovim putem Vas pozivamo da po službenoj dužnosti prijavite eventualne nezakonitosti na koje sumnjate. Vjerujemo da Vam je poznato da ste dužni prijaviti nadležnim organima sva saznanja i informacije koje imate o eventualno počinjenim nezakonitostima. Ako to ne učinite, smatrat ćemo Vašu objavljenu izjavu i Vaš komentar kao najsramniju uvredu, provokaciju i namjerno narušavanje ugleda našeg rahmetli oca, te ćemo zaštitu časti, imena i ugleda rahmetli Midhata Ahića i porodice Ahić, kao i Vašu odgovornost za klevetu mrtvih ljudi koji se ne mogu braniti, potražiti na nadležnom sudu.

Iskreno se nadamo da će svi sportski djelatnici, kao i svi građani Visokog koji su poznavali našeg rahmetli oca osuditi Vaše sramno ponašanje u javnom prostoru.

Pozivamo sve dobronamjerne ljude i prijatelje naše porodice da se ne upuštaju u dalje komentare, a Vas, načelnice Babić, pozivamo da učinite ono što od Vas porodica Ahić, kao građani Visokog, tražimo.

U ime porodice rahmetli Midhata Ahića,

Prof. dr Jasmin Ahić, s.r.