Hamza Karavdić najbolji pivot rukometnog “Winter Cup” turnira održanog u Visokom

Na nedavno završenom trećem po redu Međunarodnom rukometnom turniru “Winter Cup”, koji je održan u Visokom u organizaciji Agencije “Vikus”, za naboljeg pivota turnira proglašen je mladi rukometaš RK Bosna Visoko Hamza Karavdić.

Za momka koji je rođen 4. augusta 2002. godine i koji se rukometom počeo baviti tek prije dvije i po godine (26. juna 2016. godine), ovo je još jedna potvrda da njegova karijera ide u pozitivnom smjeru. Hamza je visok 191 centimetar i težak 90 kilograma, a zajedno sa svojim saigračima već je osvajao titule i nagrade na državnim prvenstvima. Igra na poziciji pivota, koja i nije toliko “zahvalna” kada je rukometna igra u pitanju, no na njoj se dobro snalazi i sa ovom nagradom je samo potvrdio istu, koju je osvojio i na prethodnom turniru.

“Mislim da je ovo do sada bio i najjači turnir, odnosno najjača konkurencija. Igrali smo protiv timova koji su zaista klasa kada su naša godišta u pitanju, a podatak da je tu bio, a na kraju i osvojio turnir, beogradski Partizan, pokazuje da je ovaj turnir jedan od najkvalitetnijih na našem području. Moram biti iskren i reći da mi je velika čast što sam dobio ovu nagradu, jer ona dolazi od trenera, od ljudi koji posmatraju sve što je na terenu i hvala im što su mene izabrali za najboljeg pivota”, rekao je Hamza.

Iako je sportsku karijeru počeo na fudbalskim terenima, ubrzo je shvatio da je rukomet taj koji ga više privlači i za veoma kratko vrijeme je uspio da se nametne svojim trenerima, prije svega zalaganjem na terenu.

“Ja još učim. Toga sam i svjestan. Uvijek ću sa velikim zadovoljstvom prihvatiti sve kritike, sugestije i savjete, bez obzira od koga dolazili. Naravno da zasluge za ovu nagradu pripadaju i mojim saigračima, jer mi želimo i nastojimo da budemo kao jedno. Nažalost, sada smo osvojili četvrto mjesto, ali kao što rekoh, igrali smo sa zaista jakim klubovima i sve je ovo veliko iskustvo za nas”, dodao je Hamza Karavdić.

visoko.co.ba