Adnan Džafić sjajnim golom odveo Fastav iz Zlina u novu fazu playoffa za Europa ligu

Pred češkom nogometnom javnošću veoma je uzbudljiva završnica u 1. ligi, budući da su u toku utakmice playoffa za prvo mjesto u šampionatu, ali i za nastup u europskim takmičenjima.

Za nas, i ovog puta, posebno je zanimljiv nastup visočkog nogometaša Adnana Džafića, koji se sa svojim Fastavom iz Zlina plasirao u polufinale playoffa za europska takmičenja. Zahvaljujući upravo Džafićevom golu, uprkos porazu u drugoj utakmici, Fastav je u dvomeču uspio stići do prolaska dalje u borbi za europska takmičenja.

Ovog puta, nakon slavlja od 0:1 u prvoj utakmici, Fastav je poveo već u prvoj minuti susreta zahvaljujući Palu Joaquinu Podiou. No, do 26. minuta susreta Sigma se uspijeva vratiti u igru, te pogotkom Milana Lalkovića stižu do izjednačenja. Ipak, s tim se nije složio i Adnan Džafić koji samo četiri minute kasnije donosi novu prednosti Fastavu i postavlja konačan rezultat prvog dijela. Ispostavit će se, na kraju, da je ovaj gol bio i presudan, te da se zahvaljujući majstoriji i snalažljivosti Visočanina Fastav uspio domoći vrijedne nagrade.Video Player00:0000:60

U drugom dijelu susreta Sigma je pogađala preko Nespora i Houska, ali to nije bilo dovoljno da ponište uspjeh Fastava u gostima, što Džafića i ekipu šalje u narednu fazu doigravanja.

U narednoj fazi Fastava očekuju jake utakmice protiv Mlade Boleslav, te se nadamo da će i tamo uspjeti stići do trijumfa i prolaska dalje.

Visoko.co.ba