Ubjedljiv poraz Bosne u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva

Bio je ovo šesti meč visočkih rukometaša u pripremama za narednu sezonu, koja bi trebala početi sljedećeg vikenda i ostat će gorak okus. Konjuh je na kraju ubjedljivo slavio, a na poluvremenu je vodio sa 17:16.

U nastavku meča domaći tim izuzetno motivisan, kao da je ligaška utakmica, koristi svaku grešku Bosne i konstatno povećava prednost. Za to vrijeme visočki rukometaši nisu se najbolje snalazili, već su dopuštali domaćinu da kontroliše utakmicu.

Na kraju je završeno 35:24 za tim iz Živinica, a ovaj rezultat veliko je upozorenje za rukometaše Bosne uoči prvog gostovanja Slaviji. Pristup kao u meču sa Konjuhom ne može biti vodilja za novu sezonu, a ni ulazak juniora i kadeta u posljednjih 15-ak minuta nije opravdanje za visok poraz.

U timu Bosne najefikasniji je bio Nedžad Imamagić sa pet golova, a Muhamed Toromanović i Kerim Čabaravdić dodali su po četiri. Luka Karanović i Almir Osmanhodžić su pogađali po tri puta, Adnan Harmandić postigao je dva gola, a Berin Keso i Emrah Jamaković su dodali po jedan.

U redovima Konjuha Nermin Smajić i Mihret Husić postigli su po šest golova.

rkbosna.ba