Skopljak uoči starta Premijer lige BiH: Ostvarit ćemo zacrtani cilj

Senad Skopljak je, nakon završetka prošle sezone, imenovan za šefa stručnog štaba Rukometnog kluba Bosna Vispak iz Visokog. Skopljak se tako nakon devet godina vratio u klub u kojem je nastupao kao igrač i kao trener.

Na kraju prošle sezone Bosnu su napustili golman Mirnes Grčo, desni bek Faruk Čolo i desno krilo Mirza Kapić. Novi igrači su povratnik golman Faris Žiga, desni bek Luka Karanović (stigao iz Sloge Doboj), te desno krilo Almir Osmanhodžić (Vogošća PH).

Skopljak u razgovoru za naš list ističe da je zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema.
– Što se tiče fizičke pripreme, mi smo spremni. Fali nam još uigranosti, da se mlađi uvežu sa starijim. Da se nađe igrački kompromis. U nekim dijelovima utakmica imamo malih problema. Sve u svemu, idemo u ispravnom smjeru, govori Skopljak.

Njegova ekipa odigrala je sedam prijateljskih mečeva, od čega je upisala pet pobjeda i dva poraza. Najnezadovoljniji je utakmicom u Živinicama, koju je Konjuh dobio rezultatom 35:24.

– Zadovoljan sam svim rezultatima i igrom, osim ovoga u Živinicama, smatram da je sramotno da se izgubi tako i sa toliko razlike. Bilo je tako kako je bilo, ne bih sad o detaljima i razlozima poraza. No, moram istaći da je generalni utisak da mogu biti zadovoljan. Sada je veliki teret na našim mladim igračima poput Mahira Burića, Adnana Balte, Nedžada Imamagića, Emira Omanovića, Kerima Čabaravdića i drugih, koji treba da nose igru ekipe i narednih godina. Raduje me da su u ekipi ostali iskusni i izuzetno kvalitetni igrači Adnan Harmandić i Muhamed Toromanović. Dobro trčimo, igramo solidnu odbranu i mislim da će to uskoro doći sve na ono što smo zamislili i da ćemo na kraju ispuniti svoj cilj da zauzmemo jedno od prva četiri mjesta, istakao je Skopljak.

U prvom kolu nove sezone njegova ekipa će gostovati Lokomotivi u Brčkom, a meč je na rasporedu u subotu od 19 sati.

– Došao sam do nekih informacija o načinu igre. Kvalitet je na našoj strani, ali vidjet ćemo da li ćemo to uspjeti iskoristiti, zaključio je Skopljak.

Sport1.ba