Sajra Kajević postala omladinska balkanska prvakinja u taekwondou

Zlatna medalja koju je osvojila Sajra Kajević na Balkanskom prvenstvu u Sofiji, najveći je pojedinačni uspjeh Taekwondo kolektiva „Bosna“, a ti povodom je upriličen i svečani doček, te proslava ovog velikog uspjeha.

– Od svoje četvrte godine se bavim ovim sportom i do sada sam uspjela donijeti nekoliko medalja sa međunarodnih takmičenja, međutim ova medalja i pobjeda u finalu nad takmičarkom iz Bugarske koja je aktuelna evropska prvakinja, kruna je dosadašnjeg rada. Naravno, nemam namjeru na ovome stati, naredni ciljevi su nastup na evropskim i svjetskim prvenstvima, a ko zna, možda u budućnosti budem predstavljala i našu zemlju na Olimpijskim igrama, što je svakako najveća želja svakog sportiste. – kazala nam je Sajra.

Inače, na Balkanskom prvenstvu održanom u Sofiji nastupilo je ukupno 12 zemalja sa preko 650 takmičara, a osim Sajre, bronzanu medalju je donio i Fahrudin Adilović, te su tako takmičari ovog kolektiva na najbolji mogući način predstavili BiH na ovom velikom takmičenju.

– Mi već dugi niz godina radimo posebno sa mlađim uzrastima, imamo svoje škole u nekoliko gradova i okupljamo nekoliko stotina mladih ljudi, koji su takmičari našeg kluba. Svakako, ovo je do sada najveći uspjeh koji smo ostvarili, ali upornim i vrijednim radom, te podrškom  ljudi koje smo okupili oko kolektiva, u budućnosti se nadamo i najsjajnijim odličjima sa najvećih svjetskih takmičenja. – kazao nam je trener i direktor Taekwondo kolektiva „Bosna“, Edin Kajević.

Ispred prostorija kolektiva upriličen je doček za osvajače medalja sa Balkanskog prvenstva, na kojem su se okupili svi članovi kolektiva, sponzori, kao i roditelji, a za Sajru i Fahrudina je upriličen i spektakularan vatromet, te su im dodijeljena i priznanja kluba.

– Ovo je i naš uspjeh, a raduje me da TKD „Bosna“ i čiji smo mi dio u Varešu postiže ovakve rezultate. Naša djeca iz Vareša imaju priliku da svoju ljubav izražavaju kroz ovaj sport, a još kad se dese ovakvi uspjesi, mislim da svaki čovjek koji ima odgovornost u društvu, djecu, obrazovanje i sport treba podupirati, a Vareš besprijekorno pomaže i podupire u svojim mogućnostima. – istaknuo je načelnik Vareša, Zdravko Marošević, koji je prisustvovao proslavi osvojenih medalja.

visoko.co.ba