Sretan rođendan Suvadi Mameledžija

MAMELEDŽIJA /Šećo/ SUVADA

Suvada Mameladžija- Suda , rodjena je 10.12.1959. godine u Visokom.

Prvi puta Suvada  1982. godine biva  proglašena kao  prva dama, za naj  sportistkinju  godine u Visokom.

Vrlo mlada poćinje sa sportskim aktivnostima i treninzima , da bi  11.04.1975. godine zvanično nastupila za Ženski rukometni klub „Bosna“ Visoko za koji je igrala 30 godina, a trenerica u ovom klubu je punih   16 godina.

U toku svoje bogate sportske karijere Suvada je nastupala na takmičenjima validnih liga kao i u sportu za osobe sa invaliditetom(OSI), nastupajući za klubske ali i reprezentativne selekcije.

Prva je ženska osoba- dama , koja je 1982. godine na proglašenju najboljih sportista općine Visoko proglašena za najbolju sportistkinju Visokog. U narednom periodu tu titulu ponijela je u više navrata, tako da danas sa sigurnošću možemo reći da je Suvada Mameledžija definitivno najuspješnija sportašica općine Visoko. U kategoriji sportista sa invaliditetom proglašavana je 7 puta za najbolju sportistkinju, a bavila se raznim sportski granama… atletika, kuglanje, boćanje, streljaštvo… itd

Na nivou ZDK u sportu za osobe sa invaliditetom Suvada je proglašavana 5 puta za sportistkinju godine, ali i na najvišem nivou u BiH, Suvada je proglašavana za najuspješniju sportistkinju , posebno kad je u pitanju oblast atletike.

Suvada je i dalje aktivna i trenutno angažovana na poslovima  rukometnog sudije i delegata na rukometnim utakmicama, te trenera ŽRK Bosna Visoko. Uz napomenu  da je Suvada Mameledžija nosilac Povelje grada Visoko kao zaslužni sportista.

Iskrene čestitke Suvadi Mameledžija za jubilej 40 godina aktivnog djelovanja u sportu, živa i zdrava bila i još mnogo generacija sportaša odgojila!

Sudo, sretan ti rodjendan!