Elvedina Muzaferija: Prva bh. skijašica koja je osvojila Europa cup bodove u alpskom skijanju

Elvedina Muzaferija ispisala historiju: Prva bh. skijašica koja je osvojila Europa cup bodove u alpskom skijanju

Elvedina Muzaferija je predodređena da ispisuje historija bh. alpskog skijanja

Početkom godine, najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija prva je takmičarka u historiji naše zemlje koja se pojavila na startu Svjetskog kupa u brzim disciplinama. Bilo je to u italijanskoj Kortini d'Ampeco u disciplini spust, gdje je zauzela 45. i 46. mjesto.

Visočanka Elvedina Muzaferija, još jednom je opravdala epitet najbolje, ovog puta na izuzetno zahtjevnoj Super G utrci u St. Moritzu, osvojila je Europa cup bodove u alpskom skijanju.

Elvedina je u jakoj konkurenciji, sa startnim brojem 58, stigla je do ostvarenja historijskog uspjeha, postavši prvi skijaš iz naše zemlje koji je osvojio bodove u Europa cupu, u disciplini alpsko skijanje.

Ona je, među 70 skijašica, stigla do 28. mjesta koje joj je donijelo tri kup boda, sa vremenom 1:19.21, odnosno zaostatkom od svega 2.48 sekundi. Uzmemo li u obzir i činjenicu da se utrkivala sa nekim od skijašica svjetskog renomea koje najčešće nastupaju u Svjetskom kupu, kao što su Worley, Holdener, Fest i Bassino, to dodatno pojačava slast ovog uspjeha.

Također, već sutra Elvedina će upisati novi nastup u istoj disciplini, na istoj stazi, te se nadamo njenim novim bodovima.