Adnan Harmandić je novi trener RK Bosna Vispak Visoko

Na vanrednoj pres konferenciji  RK Bosna Vispak, sinoć je obznanjeno da je uskraćeno povjerenje dosadašnjem trenru Senadu Skopljaku a ukazano Adnanu Harmandiću, koji će u preostalom dijelu sezone biti igrač i trener.

Javnost neće biti u prilici da sazna razloge ovog postupka Uprave kluba;
“Razloga i detalja za ovu promjenu trenera u ovom trenutku je puno, ali ne bih da sad to elaboriramo posebno i to u ovom trenutku uopće nije važno. Ono što je važno je proces koji je pred nama i iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim treneru Skopljaku na vremenu koje je proveo u ovom klubu, na rezultatima koje je ostvario, te da mu poželim sreću u njegovom daljem radu.

Posebna čast i zadovoljstvo mi je da smo uspjeli nagovoriti našeg kapitena Adnana Harmandića da preuzme ovu ekipu do kraja ove sezone. Ja sam siguran da će on unijeti u ovu ekipu ono što je potrebno, a to je prije svega vraćanje neke dobre atmosfere unutar ekipe, što onda podrazumijeva i vraćanje dobrih rezultata, većeg broja publike u dvoranu, itd.”, kazao je prvi čovjek RK Bosna Vispak Visoko Adnan Delić.

” Moj prvi zadatak će biti da se vrate ti neki normalni odnosi unutar ekipe i neko zadovoljstvo ovim poslom kojim se mi bavimo, jer mislim da smo u posljednje vrijeme skrenuli s tog kolosijeka na kojem smo bili. Ne obazirem se, pritom, na rezultate”, kazao je novi trener Harmandić.