Mirza Topuz i ljubav prema kikboksu

Mirza Topuz i ljubav prema kikboksu

Na nedavnom turniru GRAND PRIX BiH 2020. u kikboksu, što se održao u KSC Ilidži (29.2.2020.), Mirza Topuz je osvojio drugo mjesto u disciplini Low Kick do 60 kilograma.

Na turniru je nastupilo više od 400 takmičara iz 7 zemalja.

Mirza Topuz, inače je prvi čovjek ugostiteljskog projekta Restora “Bosna” u Visokom, a svoje slobodno vrijeme koristi u sportu kojim se bavi od 2013. godine.
Na takmičenju je nastupao ispred KBK Panter, a član je kluba Pretorian MMA Vogošća.

“Naša država nema MMA savez i zato sam nastupao ispred kluba koji zadovoljava tražene norme.” – pojasnio nam je naš sagovornik Mirza Topuz.
“Što se borbe tiče borio sam se protiv dosta iskusnijeg borca iz Prnjavora, Slađana Ostojića ( koji je također reprezentativac BiH u kikboksu) u kategoriji do 60 kilograma u disciplini Low Kick.
Nažalost izgubio sam sudijskom odlukom jer je drugi momak jednostavno bio bolji ali smatram da sam borbu dosta dobro odradio s obzirom da nisam ušao u ring od 2017. godine.
Dao sam sve od sebe i na to sam ponosan kao i na činjenicu da sam uspio izdržati tri runde sa ovakvim protivnikom, iako nisam mogao uzeti pobjedu vratio sam se sa srebrenom medaljom, tako da se što prije vraćam na trening da ispravim greške.Pripreme i nabijanje kilaže su prošle dosta dobro i hvala Bogu nije bilo nikakih povreda – jako je bitno napomenuti da sam bez obzira na poraz ring napustio sa ratničkim osmjehom i što sam dokazo sebi i svim ostalim da se ne bojim ući u ring.”

 Entuzijazam i upornost Mirze Topuza su za pohvalu – njegova obečanja se trebaju shvatiti ozbiljno. Za očekivati je nove rezultate i naravno da u međuvremenu možete svratiti na kafu ili sok kod Mirze u Restoran “Bosna” i saznati šta vas zanima o ovom sportu ili njegovim iskustvima.

Mirza Topuz nije zaboravio one koji su bili uz njega te se zahvaljuje treneru Dževadu Muftiću, rodbini i prijateljima koji imaju razumijevanja za njegov hobi – koji mu daju podršku uvijek i vazda.

visoko.ba