Vandalizam na stadionu Luke: Potrgane reklame iza gola, klub oštećen za 25.000KM

Tokom prethodne nići na stadionu Luke potrgane su reklame sponzora NK Bosna. Cijeli slučaj prijavljen je u PS Visoko, pregledavaju se nadzorne kamere i dokazni materijal sa društvenih mreža gdje je i najavljena jedna ovakva mogućnost izražavanja nezadovoljstva pojedinaca.

– Klub je oštećen za 25.000KM ukoliko ne uspijemo ponovo uvjeriti sponzore da se reklamiraju na stadionu u sezoni u kojoj imamo samo jedan cilj, a to je prvo mjesto i povratak u Prvu ligu FBiH. Iskreno se nadam da će policija u što kraćem roku pronaći počinioce i adekvatno ih kazniti, a što će i nama značiti u smislu novih pregovora sa sponzorima. Upravni odbor NK Bosna oštro osuđuje ovaj vandalski čin male i beznačajne skupine onih koji mrze Bosnu i čiji su motivi nama dobro poznati – rekao je za Visoko.co.ba predsjednik kluba Nermin Kadrić.

NK Bosna je od ove sezone pokrenula marketinšku akciju reklamiranja na samom terenu gdje se zidine stadiona koriste kao mjesta na kojima se postavlja reklamni materijal sponzora, a koji košta 1.000KM po jednom metru. Sinoć je oštećeno 25 metara banera do sada ugovorenih sponzorskih ugovora.

Visoko.co.ba