Strijelci SK “Visoko” izvrsni na “Valter omladinskom Kupu” u Smederevu

Strijelci Streljačkog kluba “Visoko” izvrsni na Valter omladinskom Kupu, 10m Smederevo, 24-26.11.2023.

Deveti međunarodni turnir  za mlađe kategorije u Smederevu, u kome su dva takmičenja spojena u jedno – „Valter omladinski kup“ i Velika nagrada Smedereva, ove godine okupio je 295 strelaca iz 12 zemalja. Mladi takmičari su podijeljeni u tri uzrasne kategorije – U16, U18 i U21.  Ovo je najveći omladinski turnir  u ovom dijelu Evrope na kome nastupaju reprezentativci i najbolji mladi strijelci. Organizator turnira je Streljačka družina Smederevo, a generalni pokrovitelj je svjetski pozanati priozvođač sportskog oružja “Walther” iz Njemačke.

Streljački klub “Visoko” nastupio je sa dva strijelca u kategoriji U16. Sumeja Ganić zračni pištolj i Ćato Bekir zračna puška. Naši strijelci u ovako jakoj konkurenciji bili su veoma uspješni.

Turnir je počeo u petak 24.11.2023. nadmetanjima mešovitih parova u okviru „Valter omladinskog kupa“.

Ekipa Pančeva 1813, u, kojoj su gađali sestra i brat, Iva i Aleksa Rakonjac, je osvojio zlato u takmičenju miks parova vazdušnom puškom. Pančevci su bili precizniji u kvalifikacijama, a u finalu su sa 17:7 u poenima savladali tandem u kome su gađali Elif Berin (Turska) i Bekir Ćato – SK “Visoko” (BiH) kojima je pripalo srebro!

Treće mesto pripalo je sastavu gornomilanovačke streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ (Anđelija Stevanović/Stefan Agović). Ovaj par je u duelu za treće mesto nadmašio Smederevo (Natalija Jovanović/Andrija Živković).

Sumeja Ganić je u pojedinačnom plasmanu kategorije U16 osvojila izvrsno 7.mjesto od 39 takmičarki, A Ćato Bekir u istoj kategoriji osvojio 9.mjesto od 32 takmičara.

U nedjelju su svi takmičari nastupili u jedinstvenoj kategoriji juniori i juniorke. Sumeja Ganić se plasirala na 22.mjesto od 47 takmičarki, a Ćato Bekir je bio 22. od 48 takmičara.

Posebno ističemo osvojeno drugo mjesto ekipe MIX tima zračna puška u kome je nastupio Ćato Bekir sa mladom reprezentativkom Turske Elif Berin!

Na “Walther Youth Cup” Smederevo iz Bosne i Hercegovine su, osim SK ”Visoko”,  nastupili strijelci iz SK”Sarajevo”, SK “Geofon” Teslić, SK”Tešanj”, SK “TRB” Bijeljina i SK “Glasinac” Sokolac, a jedinu – srebrenu medalju u BiH donijeli su strijelci SK Visoko!

BILTEN, pdf