NK Bosna dogovorila saradnju sa Mensurom Džavitijem i Elvirom Memićem

Odmah nakon održavanja Skupštine kluba, imenovanja novog predsjednika i članova Upravnog odbora intezivirale su se aktivnosti u NK Bosna.

Predsjednik kluba Emir Bijedić zajedno sa članovima Upravnog odbora Emirom Vračom i Adnanom Jašarspahićem dogovorio je saradnju sa dva bivša igrača i trenera NK Bosna Mensurom Džavitijem i Elvirom Memićem.

– Ovo je nešto što se zove zaokruživanje onoga što smo obećali i na čemu smo se dogovorili raditi, a to je – “Visočka priča”. Zvanično mogu potvrditi da smo dogovorili saradnju sa Mensurom Džavitijem bivšim igračem i trenerom NK Bosna koji je ponikao u našem klubu i on će u narednom periodu biti trener prvog tima. Također, dogovorili smo saradnju i sa Elvirom Memićem koji je isto tako “dijete Bosne” koji će svoje dugogodišnje iskustvo koje je stekao radeći u akademiji Real Madrida imati priliku da prenese na naše omladinske selekcije i uz sve to radit će kao asistent trenera prvog tima. Želim istaći i da ovaj sastav rukovodstva kluba nema namjeru smjenjivati i otpuštati bilo koga ko je do sada radio u klubu od administrativnog osoblja, preko trenera do ekonoma. Naša krajnja ambicija je afirmacija domaćeg igračkog i trenerskog kadra i u tom smislu obećavam da će fokus biti na našim igračima i našoj školi fudbala. Već u nerdni ponedjeljak u prostorijama kluba održat ćemo sastanak i sa Koordinacionim odborom koji će zajedno sa Upravnim odborom činiti glavni organ buduće strukture odlučivanja u klubu.

Ovom prilikom želim da najavim početak priprema i prvu prozivku igrača za 01.02.2024.godine kada ćemo zvanično i znati sa čime raspolažemo kada je u pitanju igrački kadar i što će nam dati smjernice našeg daljeg djelovanja u tom smislu. – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik NK Bosna Emir Bijedić.

Visoko.co.ba