Elvedina Muzaferija ostvarila najbolji plasman u historiji bh. skijanja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija ispisala je historiju naše zemlje današnjim nastupom u utrci superveleslaloma u Cortini d'Ampezzo (Italija).

Muzaferija je upisala sjajan nastup i zauzela 14. mjesto te osvojila nove bodove u Svjetskom kupu.To je najbolji plasman u historiji bh. skijanja i Muzaferija će ostati upisana u anale ovog sporta naše države.

Ranije je najbolji rezultat također imala Muzaferija, koja je bila 15. u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Courchevel Meribelu, Francuska.

Danas je u superveleslalomu trijumfovala Švicarka Lara Gut-Behrami koja je utrku završila s vremenom 1:20.75 minuta. Druga je bila Austrijanka Stephanie Venier (+0,21), a treća Francuskinja Romane Miradoli (+0,41).

Muzaferija je ostvarila vrijeme od 1:22.58 te je tako za pobjednicom zakasnila 1,83 sekunde. Tako je danas osvojila 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu, koje je pridodala jučer osvojenim bodovima u spustu.

Jučer je Elvedina u toj disciplini zauzela 25. mjesto i iza nje je zaista fantastičan vikend kojim se još jednom upisala u historiju bh. skijanja.

Klix