Elvedina Muzaferija sretna nakon ispisivanja historije: Znala sam da rezultat mora doći

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je danas rezultat karijere u super-g utrci Svjetskog kupa, a vidno zadovoljna i ponosna uputila je prve riječi nakon ispisivanja historije.

“Ostvarila sam rezultat karijere i najbolji rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati. Ipak, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci”, poručila je Muzaferija.

Video link: Elvedina Muzaferija nakon ispisivanja historije

Elvedina je potom pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend kada su na programu spust i super–g utrke u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Podsjetimo, 24-godišnja Muzaferija je danas sa startne pozicije 46 i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. poziciju i time ostvarila najbolji plasman u historiji bh. skijanja.

Odličan rezultat na stazi u Cortini d'Ampezzi donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu, a na istoj stazi Muzaferija je i jučer osvojila šest bodova u spust utrci.

Klix

https://cdn.jwplayer.com/previews/9CjWVmGy